Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Performans artırıcı!

Performans artırıcı!

Alex, oynayan futbolcudan çok oynatan. Ona performans artırıcı lakabı daha çok yakışıyor


Hani diyoruz ya Fenerbahçeli oyuncular geceleri Alex'in üstünü örtmeli, üşütmesin diye. Bunu attığı goller, frikikler veya attığı çalımlar, paslar için söylemiyorum açıkcası. çünkü Alex oynayan futbolcudan çok oynatan...
Roberto Carlos sıfıra giriyor, öyle bir koşu yapıyor ki Alex, "Bravo Carlos'a nefis bir top attı, gol oldu" diyoruz. Yani ortayı yapanın performansını artırıyor.
üçüncü golde boşa çıkıyor, topu alıyor. Arkasından Kemal bindirmeye başlıyor. Hemen vermiyor. Tam hızlandığı anda, rakibi dengesizken ayağının içiyle Kemal'in önüne yuvarlıyor. O da kesiyor, gol oluyor. "Kemal ne orta yaptı" diyoruz.


Haklı galibiyet
Dördüncü golde zekasıyla markajcısından kurtuluyor, ceza alanı yayı üzerinde topla buluşuyor. Hemen Uğur'a bırakıyor. Uğur da Deivid'in görüyor ve gol oluyor. Bu hücumda oyuncuları rahatlatan Alex.
Fenerbahçe savunması bir hafta önce Belediye karşısında çıkamıyordu da dün nasıl çıktı. çünkü Alex vardı. İleride topu tuttu, olumlu kullandı. Arkadaşlarını rahatlattı, defansının hep nefes almasını, rahat yerleşmesini sağladı. Yani baktığınızda üç gün önce Şanlıurfa maçında eleştirilen oyuncuların performansı bir anda arttı. Kemal'in, Deivid, Uğur'un oyunları değişti. Alex'e performans artırıcı lakabı daha çok yakışıyor.
Zemin de Fenerbahçe'nin istediği gibiydi. Bu mevsimde böyle saha bulmak çok zordur. Hem bunu iyi değerlendirdiler, hem de dolu dolu çok iyi oynayarak haklı bir galibiyet aldılar. üstelik zaman zaman yapmadığı presi üst seviyede uygulayarak, 88. dakikada bile rakibine ileride basarak.
Gaziantep "nasıl olsa üç maç kazandım, kümede kaldım" diye düşünüp önemli oyuncuları ile yollarını ayırmanın bedelini ağır ödedi. Bu görüntüsüyle de ödemeye devam edecek.
Hakem sıkıntı yaşayabileceği pozisyonlarda doğru kararlar verdi.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi