Turgay Yener

Turgay Yener

Sosyolog’dan uyanıklık dersleri

Sosyolog’dan uyanıklık dersleri

Uyanık sosyolog rakamlar vermiş;
Başbakan’ın Davos çıkışıyla ilgili, falan gazetenin tirajı şu kadar arttı, filan gazetenin tirajı bu kadar arttı diyerek…

Aklı sıra Başbakanın çıkışının, AK Parti’nin oylarını gazetelerin tirajına yansıdığı kadar artırabileceği, hatta zamanla bu olayın unutularak o kadar artışı bile sağlamayacağını savunuyor.

Geçmişte yaşanan bazı olaylardan örnekler vererek sonuçlar ortaya koymaya çalışıyor uyanık sosyolog.

27 Nisan e-Muhtırası ve 367 tartışmasının AK Parti’ye sadece iki üç puan kazandırdığını iddia ederken, sosyolog olmanın her zaman doğru sonuçlar çıkarmaya yetmeyeceğini bilmiyor!

Zira, e-Muhtıra ve 367 tartışmaları öncesinde, kendisinin, AK Parti’nin oylarının yüzde 25’lere gerilediğini, bunun da doğal olduğunu, çünkü beş yıl iktidarda kalan kadroların yıprandığı şeklinde yazılar yazdığını bu milletin unuttuğunu zannediyor.

Söz konusu tartışmalar öncesi o dönem Başbakan tarafından yaptırılan anketlere göre de partinin oylarının yüzde 25 civarında olduğu ortada iken…

Hesaba katmadıkları, bu milleti millet yapan dokulara dokunulduğu zaman beklenen sonuçların tersyüz olacağı gerçeğini hesap edemiyor.

İşte bu yüzden uyanık Sosyologumuz ya Matematik’ten kurul kararıyla geçti, ya da kafası öyle kalın ki; milletten defalarca yediği Osmanlı tokadından ders çıkartamıyor.

CHP’li olduğunu övünç kaynağı olarak her defasında deklare eden Sosyologumuz, taraftarı olduğu partinin sadece azınlığı temsil ettiğinden, o yüzden hiçbir seçimde iktidara gelemediğinden ve de halkla kucaklaşamadığından, bu milletin değerlerinden ödün vermediğinden bihaber; felsefeyle, bu millete eski, kuru mantık oyunlarının tekrar tekrar yutturulabileceğini zannediyor.

Sıkılmadan, halk gazetesi filan olduğunu savunuyor.

Gazeteciliği niçin ve hangi amaçla yaptıklarından hiç bahsetmiyor.

Halk için mi, yoksa İLKSAN’a imar izni, Hilton’a rezidanslar, dijital lig yayını, İddia, rafineri, daha fazla ihale işleri, rant, çıkar ve de yarım kalan diğer projeler için mi?

***

Uyanık Sosyolog bu milletin dokusunu anlayamadı

Bu gidişle anlayamaz da

Şeyh Edebaliler, Ak Şemseddinler, Mevlânalar, Yunus Emreler, Hacı Bayram-ı Veliler, Hacı Bektaş-ı Veliler, Âşık Paşalar, Ahi Evran-ı Veliler, Tabduk Emreler bu toprakların bağrında yetişmiş koca çınarlar.

Toplumu ayakta tutan manevi dinamikler.

Onlar bu milletin ruh köklerini ne kadar sağlamlaştırıp, geleceğe hazırlamışlarsa; Uyanık sosyolog gibi ithal eğretiler de, toplumu bir o kadar sistematik şekilde erezyona uğratmak için çabalayıp duruyor.

Yalnız, bir şeyi hâla hesap edemiyorlar; bu topraklar, böyle zehirli akımlara kapalı..

Beyhude çırpınmayın!

Üç kuruş için bu dokuya zarar vermek istiyorsanız;
Nafile!
Buradan size ekmek yok!
Hadi başka kapıya!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turgay Yener Arşivi