Rakip hafife alınmamalı...

Rakip hafife alınmamalı...

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi beli oldu.. Sarı-Kırmızılı takım Kazakistan temsilcisi Tobol’la mücadele edecek..
Tobol, Kazakistan'ın kuzeyinde yer alan 224 bin nüfuslu Kostanay şehrinin takımı..
Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu averajla kaçırarak ligi ikinci sırada bitiren Tobol takımı, mücadeleci futbol karakteriyle tanınıyor..
Çok koşan ve pres yapan futbolculara sahipler..
Özellikle sahasında oynadığı maçlarda üstün performans sergiliyorlar.. Tobol’un en önemli silahı ise Türkmenistan Milli Takımı’nda da forma giyen Vladimir Bayramov..
Biraz bilgi vereyim Tobol hakkında.. Geçtiğimiz sezon 14 takımlı Kazakistan Ligi’nde oynadığı 30 maçta 20 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgi aldı Tobol.. Ve ligi 67 puanla ikinci sırada bitirdi..
Şampiyon Aktobe’nin takipçisi olan Tobol, şampiyonluğu averajla kaybetti.. Bu sezona da kötü başlayan Tobol, ligde 12 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı..
Kazakistan temsilcisi Tobol’un Avrupa macerası da pek parlak değil.. Sadece 2007 yılında UEFA İntertoto Kupası’na katılan Tobol’un Kazakistan Ligi’nde 2003, 2005, 2007 ve 2008 yıllarında 2.’lik başarısı bulunuyor..
Kazakistan Kupası’nı bir defa müzesine götürme başarısı gösteren Tobol’un, Kazakistan Ligi’nde şampiyonluğu bulunmuyor..
En büyük başarısı 2007’de yaşadıkları Kazakistan Kupası şampiyonluğu..
Maçlarını 8 bin kişilik Kostanay Stadı’nda oynayan ve her müsabakada seyircilerinin desteğini alan Tobol, geçtiğimiz sezon UEFA Kupası birinci ön eleme turunda, Avusturya Wien takımını 1-0 yenmesine rağmen deplasmanda aldığı 2-0’lık mağlubiyetle kupadan elenmişti..
Yine 2003 yılında İnter Toto Kupası finalinde Tolunay Kafkas’ın da forma giydiği Avusturya’nın Pasching takımına elenen Tobol, 2007’de İnter Toto’dan UEFA Kupası’na gitmeye hak kazanmıştı..
Tobol’un teknik direktörlüğünü Dmitriy Ogai yapıyor.. Kadrosunda önemli bir oyuncusu bulunmayan Tobol’un 6 yabancı futbolcusu var..
En önemli futbolcuları; Vladimir Bayramov, Kairat Nurdauletov, Evgeni Romanov, Vladimir Yakovlev, Farkhadbek Irismetov, Sabyrkhan Ibraev, Sergei Skorykh ve Azat Nurgaliev..
Sonuç itibariyle, Galatasaray’ın bu takımı rahat elemesi gerekir..
Ancak, futbol sürprizlerle doludur..
Ve de hiçbir rakip küçümsenmemelidir..
Galatasaray’a başarılar diliyoruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi