Hasan Aksay

Hasan Aksay

İngiltere polisinde başörtüsü sembol değil

İngiltere polisinde başörtüsü sembol değil

İngiltere polis teşkilat, kadn polislerin camiye girerken ve Kur’an- Kerim okunurken başlarn örtmelerini istedi ve bunun için üniformalarna uygun başörtüleri yaptrarak, mavi elbiseler için mavi, siyah elbiseler için siyah başörtüsü dağtt. Bu hadise birçok bakmdan son derece önemlidir:
1) Geri kalmş ülkelerin aydn geçinen imkanl bir kesiminde, “Bat, tartşmasz kabul ve taklit edilen bir tabu” olduğu için uyarcdr.
2) İnsani gerçek özgürlüklerde İslam, Bat özgürlüğü değerlerinde İngiltere önder bir ülke olduğu için önemlidir.
3) Üniformaya uygun başörtüsü, “kamusal alan” denen ayrmclk ve zulüm alan icadn kökten iptal eden, bunun çağdaşlk değil, yobazlk ve geri kafallk olduğunu gösteren ve devam eden tahribat gayretlerini anlamszlaştran, çağn gereği özgürlük alann gösteren, İslam’a ve Müslümanlara karş icat edilmiş zulüm keşiflerinin akli, vicdani, sosyal ve hukuki hiçbir tutarllğ olmadğn fiilen ortaya koyan öncü bir devlet eylemidir.
4) İslam dininin temel değerlerinden habersiz, Müslümanlara karş özel bir şartlanmşlk içinde önyargl, seküler, bağnaz çevreler, İslam’daki başörtüsünü “sembol” diyerek saldrlarna sanal bir gerekçe icadna çalşyorlard. Oysa başörtüsü sembol değil, İslam’dan bir ksm, gereklilik ve ibadettir. Kur’an- Kerim’in emridir.
5) Cesaretin en kötüsü, tehlikelisi cahilin cesaretidir. Ve cahil cesurdur. İslami bilgi ve değerleri yaşamaktan uzak olduklar halde, İslam’ kendi akllarnca şekillendirmek isteyen kendini de bilmez cahil ve aşağlk kompleksi sahiplerine, İngiliz polisinin destans bir icraatdr. İbret alan yok mudur!..
6) Sayg insanlktr. Manevi değerlere, dine saygs olmayan kimsede insanlk barnamaz. Sayg ve ikiz kardeşi utanma duygusu, insani değerlerin zemini, ikametgahdr. Öyle ki, arkasndan saygszlk gelen yardmdan, bir güler yüz daha hayrldr.
7) Güler yüz, tatl söz ve sayg, gönül ve izan sahibi oluşun, geniş görüşlülüğün, kendi kendisiyle ve toplumla barşklğn, güvenin ve güvene layk oluşun ifadesidir. Bugün bir ksm ülkelerde başörtüsü bahane edilerek Müslümanlar, okuma, iş edinme, toplumun bir parças olma gibi temel insan haklarndan mahrum edilmektedir. İngiltere’nin bu özgürlük eylemi, bu yönüyle de ayr bir önem taşmaktadr.
8) Belçika’da başörtülü milletvekili olmas; dşlanmak şöyle dursun ayakta alkşlanmas, New York Belediye Konseyi’nin, Ramazan ve Kurban bayramlarnda okullarn tatil olmasna karar vermesi, İngiltere’de şeriat mahkemeleri bulunması, Müslümanlarn nüfusun ancak % 3’ünü oluşturduğu Güney Afrika’da Müslüman eyalet başbakan olmas, İsrail’de dahi her sene yüzlerce kişinin Müslümanlğ seçmesi, başörtüsü örtmesi, Obama’nın “Babamn Hayalleri” kitabnda, “Kardeşim Roy Müslüman oldu. İçkiyi ve bütün kötü şeyleri brakt. Hayat bir düzene girdi” demesi gibi saymakla bitmeyecek, İslam’n gerçek hüviyetiyle tannp bilinmesi bakmndan son derece önemli olaylar bütün dünyada birbirini takip etmektedir. Böylesine aydnlanan bir dünyada, “Ben de Müslüman’m” diyerek İslam düşmanlğ yapmak imkan kalmamaktadr. Bu husus, çağn içinde bulunduğu maskeli hayat kargaşas bakmndan son derece önemlidir.
9) İslam’a karş savaşmak üzere sanal birer silah olarak icat edilmiş olan terör, İslamfobia, İslami değerlere “sembol kyafeti” giydirmek, Salman Rüşdi’ler, karikatüristler kiralamak gibi yapmack taarruz silahlar, bedel ödenerek kazanlan bu dünyaca aydnlanmadan sonra etkisiz, hatta ters tepen silahlar haline gelecektir.
10) Bütün bu güzel gelişmeleri reelpolitikin samimiyetsiz bir gösterisi olarak değerlendirmek, İslam düşmanlğnn doğurduğu bir körlükten kaynaklanmyorsa, değişen ve gelişen dünyann gittiği yönü görememektir.
11) Bir an için farz muhal, “İslam’a gösterilen bu hoşgörü ve yaknlaşma reelpolitik gereğidir” diye samimiyetsiz kabul edilirse, bu kere İslam dünyasnn varlğnn ve ağrlğnn son derece önemli bir şekilde ve hzla bütün dünyada hissedildiğini kabul etmek zorunda kalan bir reelpolitik olur. İslam’a karş, Blackwater kiralk paral asker şirketi elemanlar gibi Müslümanlara saldranlar için utanç günleri çok uzaklarda değildir. “Gözünü kapayan yalnz kendine gece yapar”.
Müslümanlara sayg gösteren herkese, bizden de sayg, sevgi ve selamlar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Aksay Arşivi