Hasan Aksay

Hasan Aksay

1 Ramazan 1430

1 Ramazan 1430

Huzur, güven, dayanşma ve kardeşlik iklimi, Kur'an ay Ramazan'a, İslam nimeti, şuuru ve İslam' yaşama azim ve gayretiyle kavuşturan Allah'a hamdolsun.
Ramazan ve Kurban, dayanşma ve sevgi baharı. Yüz milyonlarca kurbanla, yeryüzü eşsiz bir ziyafette. İslam gençliği, yetime, fakire ulaşlmak için ülkeler aşyor.
Ramazan, farkl bir derinlik. Oruçla kendini arıtarak, insanlkla kucaklaşma...
Dünyada Müslüman olmayan ülke yok. Yani her yerde oruç var, Ramazan güzelliği var. Evler, lokantalar, çöller, çadrlarda toplu iftarlar, kenetlenmiş saflarla namaz var, niyaz var. Zekat var, fitre var. Milyonlarca ramazan kolisi, kardeşlik sevgisiyle yoksula uzanyor. Afrika'da, Asya'da, her yerde, binlerce Müslüman, bu sevgi, dayanşma ve kardeşlik bayrağyla yollarda...
İşini, tatilini brakp aşkla, heyecanla yardm kervanları kuran doktorlarımız, insanlarmz var. Kaç senedir on binleri bulan bu kahramanlar nazari kalmasn. Mesela: İbrahim Ceylan bey. İşinden bir saat ayrlmas zordu. İslam'n bu kardeşlik ve yardm aşkyla düştü Afrika çöllerine. Geçen seneye kadar 25 su kuyusu açmş.
"Su kuyusu, Afrika'da ne demek?" İHH'dan bir kardeşimiz anlatyor: Eskiden o civardaki köyler, domates, biber bilmiyorlard. Su var, artk her şey var.
Müslümanların büyük ksm. 2. Dünya Savaş sonras sömürgeciyi yendi.
Devlet hayat ve toparlanma için ksa bir zamandr. İkincisi, Müslümanları engellemek için büyük güçler gayret etmektedir. Bütün bunlara rağmen İslam dünyas toparlanyor, kalknyor. İsrail, 61 yldr çağn dört gücünü, Bat; sermaye; medya-lobi ve gizli örgütleri arkasna almş olmasna rağmen hâlâ barışa eremedi, istikrar kazanamad. 21. Yüzylda snrları kesinleşmemiş devlet olmaz. Bu, Führer Hitler'in gücü gibi havada bir güçtür. Bir taraf Atlas Okyanusu’na, diğer yandan Moskova'ya varsa da devlet mi?
Osmanl düşünce, İslam devleti olarak Afganistan ve İran kalmşt. Böylece Müslümanlar, siyasi olarak dünyann % 2'sini yönetir duruma gerilemişti. Bu tarihte Bat, siyasi olarak dünyann % 48,7'sini yönetiyordu. Bugün İslam devletleri, siyasi olarak dünyann % 21.1'ini yönetiyor. Bat'nn siyasi egemenliği % 48,7'den % 24.2'ye düştü. İslam, en güçlü yükselen değerdir.
İslam dünyas, genç ve dinamik nesilleri ve coğrafi zenginlikleriyle güçlüdür. En büyük ve ölümsüz gücü, İslam'dan kaynaklanmaktadr. Bilgi yaygnlğ ve globalleşme, insanlğn, İslami değerlerin yüceliğini görmesine imkan sağlamş, önemli neticeler doğurmaktadr. Şimdilik yüksek seviyede düşünür ve sanatkarlar Müslüman olmaktadr. Yukarıdan başlayan aydnlanma kitleselleşir. Bu aydnlanma, tüm insanlğn huzur ve saadetini sağlayacaktr.
1997 Post Modern darbesi, Anadolu'nun fakirlikten kurtulma gayretinden endişeye kapld. Kitlesel saldrı için, slogan silah icat veya ithal ettiler. Slogan silahlar, kitlesel ve gaddar saldrılarn etkin ve modern bir silahdr. Post Modern bir şekilde Müslümanlar "Yeşil Sermaye" sloganıyla saldrı hedefi haline getirildiler. Savaş ilan gibi "Yeşil Sermaye" diye Müslüman'a saldrıya geçtiler. Öfkeleri daha da alevlendi. Anayasa frlatp bir anda dolar katladlar. Milleti fakirleştirdiler. Yetmedi. Bankalarn içi boşaltld, millete yüklendi. Yetmedi. Kartelin, "Yeşil Sermaye" iftira timi v.s.
Şimdi olaylar gösteriyor ki, Anadolu insannn zekat ve yardmlaryla, gençlerin fedakarlklar bütünleşince dünya fakirlerine çare olurlar, bu da İmam Hatip Okullar gibi İslami dirilişe yol açar, diye korkmuşlar. Başörtüsü ve İmam Hatip Okulu korkusunun devam... Korkunun ecele faydas yok. İslam, ftrat dinidir. Şair, "Cuylar ki erdiler deryaya, hamuş oldular. (Çağlayarak akan sular, denize varnca huzura erip sustular)” İnsanlarn, Mevlana'lar, Yunus'lar gibi "Ballar baln buldum" diyebilmesinin ancak İslam ahlak ve erdemleriyle mümkün olduğu, artk bütün dünyadan görülmektedir.
Rahmetli Arif Nihat Asya'nn şiirlerinden ksa bir alntyla noktalayalm:
"Yarının yollarn da, yllarn da;
Ramazansz brakma Allah'm!..
Müslümanlkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız brakma Allah'm!.."
Bütün Müslüman kardeşlerimin Ramazan-ı şeriflerini tebrik eder, çok daha iyi günlerde nice Ramazanlar dilerim.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Aksay Arşivi