Futbol doksan dakika!

Futbol doksan dakika!

Hatta, uzatmalarla birlikte doksan artı bilmem kaç dakika!..
Bunun böyle olduğuna da Antalya’da oynanan Antalyaspor-Fenerbahçe maçında bir kere daha şahit olduk.. Aynı durum, yine aynı gece İstanbul’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Sivasspor müsabakasında da gerçekleşti...
“Demek ki, son ana kadar ciddiyet muhafaza edilecek!.. Demekki, hakemin bitiş düdüğüne kadar oyun disiplininden kopulmayacak!..”
Fenerbahçe, 3 topunun direklerden döndüğü, en az 4-5 ciddi gol pozisyonun da bedavadan güme gittiği bir maçı son dakika golüyle kazandı..
Tam, Sarı-Lacivertli ekibi bu maçta yakan isim Güiza oldu derken, bir de baktık ki, Fener’i, ipten alan yine İspanyol futbolcu oldu..
Antalyaspor takımının cümbür cemaat bir gol atabilmek için saldırdığı bir anda “Fener komutanı Alex’in” ince pasını önünde bulan Daniel Güiza kendi sahasından yaptığı koşuya eşlik eden Semih’i yanında bulunca “nöbetçi” bu ikrama lakayt kalmadı ve Fener’in, 1963-64 sezonundan bu yana yakalayamadığı “7de 7” rekorunu egale eden golü Antalyaspor ağlarına gönderdi..
Fenerbahçe bu maçı kazanmayı hak etti mi?.. Etti tabiiki.. Özellikle ikinci yarının ortalarından itibaren Antalya kalesini adeta ablukaya aldı.. Ama kazanmak için rakibini sahasına hapsetmek yetmiyor.. İllaki gol gerekiyor!..
Mehmet Özdilek’in Antalyaspor’u gücü nispetince mücadele etti.. İyi niyetli ve oyunu çirkinleştirmeyen bir oyun ortaya koydular.. Necati Ateş’in kondisyon yetersizliği belli oluyordu. Ancak; Necati’nin şu an olmasa bile ilerleyen haftalarda Antalya’ya çok şey katacağı kesin!..
Antalyaspor bence Fenerbahçe’ye yenildiğine üzülmemeli.. Ama son dakika golüyle kaybettiğine ve niye öyle bir pozisyonda takım olarak açık verdiğine kafa yormalı..

Sivassporluların işi zor..
Takımları ligin dibine oturdu.. 7 maçta 1 puanları var..
Kırmızı-Beyazlı takım ligin şu an itibariyle ençok gol yiyen ekiplerinden..
Bu defa da son dakika golüyle İstanbul Belediyespor’a yenildiler..
Sivas, neden bu hale geldi?..
Cevabı basit..
Geçen yıl zirveyi sallayan o dinamik ekip dağıtılırsa, fotoğraf bu olur..
Bana göre takımın % 50’si olan Mehmet Yıldız sakat!.. Diallo, Bilica, Tum, Sylla, Balili, Murat Erdoğan gibi faydalı elemanlar da satış sebebiyle ekipte olmazlarsa, Sivas’ın durumu nasıl farklı olur ki?..
Neyse, her takım gibi Sivasspor’da daha işin başında..
2 yıldır futbolumuza renk katan Sivasspor’un şu anki durumunun taraflı tarafsız herkesi üzdüğüne eminim..
Umarım toparlanırlar..

NOT; Değerli dostlarım; spor yazılarıma bir hafta kadar ara veriyorum!..
Bu süre zarfında İstanbul Ticaret 0dası’nın değerli Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş ve sayın İTO üyeleriyle birlikte Kırgızistan’da olacağım..
Başkent Bişkek’te ve Kırgızistan’ın diğer şehirlerinde gerçekleştirilecek olan bu inceleme gezisini sizlerle paylaşmayı da ayrıca ümit ediyorum..
Sağlıcakla kalın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi