Rahim Er

Rahim Er

Parti kapatmak çare değil

Parti kapatmak çare değil

Açılımın gündeme oturması, Danıştay’ın katsayı kararı, İmralı cezaevi bahanesiyle ortalığın yakılıp yıkılması, Tokat’ta 7 erin şehit edilmesi ve Anayasa Mahkemesi’nin DTP’yi kapatma kararı ilginç bir şekilde aynı kısa aralığına sıkıştı.
Bir başka ilginç nokta erlerimizin şahadetiyle Başbakan Erdoğan’ın Beyaz Saray ziyaretinin aynı saatlere denk gelmesidir.
Haşim Kılıç, hükmü eleştireceklere karşı sert ifadeler kullandı. Dava devam ederken hakimin tarafsızlığına tesir edecek şekilde yazıp konuşmak yasaktır. Karar kesinleştikten sonraysa herkes fikrini söyleyebilir. Başkan, öyle tahmin ediyoruz ki mahkemece hissedilen ağır baskı altında çok gergindi. O gerginlikle demek istediğini tam ifade edemedi. Bu Siyasi Partiler Kanunu varken, Anayasanın mevzubahis maddeleri yürürlükteyken Cumhuriyet başsavcısı dava açmak zorundadır. Mahkeme, iddia ve delillere göre kararını verir. Bunu demek isteyen Haşim Kılıç mantıken haklıdır.
Buna rağmen varılan noktada DTP altın tepsi içinde sunulan bir armağana kavuşmuştur. Bu parti kendini kapattırmak için bütün yolları denemişti. Tabana ve dünyaya mağdur ve mazlum bir görüntü verecekti.
Şimdi bu imkân yakalandı.
Ne lazımsa sonuna kadar yapılacaktır.
Yaşanan tarih, kötü bir milattır.
Kürtçe televizyon yayınından demokratik açılıma, bölgeye yatırımlara kadar atılan adımlar DTP’ye diyecek söz bırakmıyordu. Bu parti için de örgüt için de tek şık kalmıştı, barışa evet demek. DTP açılım karşısında gitti-geldi. Önce ılımlılar hakim oldular. Sonra şahinler. Bu yüzden dağdan iniş şova çevrildi. Sonra birdenbire İmralı hapishanesi hatırlandı. Parti kapatma hükmü böyle bir ortamda çıkageldi.
Karar doğru olsa bile zamanlama doğru değildir.
Hakimler, şunu görmeliydi. 20 sene evvel de benzer yumuşama şartları doğmuşken güneydoğuda 33 Mehmetçik şehit edilmişti. O nasıl bir tesadüftü? Aynı tesadüf açılım üzerine Tokat’ta 7 erin şehit edilmesiyle tekrarlanıyordu. Bunlar tesadüf diye geçiştirilemez. Kalkınan, bölgeye ve dünyaya açılan, huzur ve kardeşlik adına büyük işler başaran Türkiye’nin yoluna büyük bir badire çıkartılmıştır.
Artık unutmuştuk.
Fakat yine karşımıza çıktı.
Parti kapatan Türkiye.
Bu imaj bize yakışmıyor.
Pratikte faydası yok.
Kapanan parti tabela değiştirerek yoluna devam ediyor...


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi