GSGM ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın kitap hizmeti

GSGM ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın kitap hizmeti

İslam dini oku ilk ayeti ile insanlığı okumaya davet ediyor. Maalesef son 200 yıldır okumayan Türk İslam topluluğu ilimde teknolojide sosyal ve kültürel hayatta büyük bir geri kalmışlığı yasıyor

Batı dünyasında kitap insanların ihtiyaç listesinde 18.sırada iken Türkiye de 122. sırada batıda 1 kişiye yılda 17 kitap düşmekte iken Türkiye de ise 17 kişi 1 kitap düşüyor. Batıda 4500 kişiye bir kütüphane Türkiye de 64.000 kişiye 1 kütüphane acık. Batıda ortalama kişi basına düsen YILLIK kâğıt miktarı 100 kg iken Türkiye de 1 kg kadardır. Okumayanlar düşünemezler, tartışamazlar aydınlık yarınlara asla ulaşamazlar. Bizim medeniyetimizin adı Türk İslam medeniyeti, gözyaşı medeniyeti ve dahası kitap medeniyeti diye anılır ve adlandırılırdı. Şimdi bir kültür ve medeniyetten bahsetmek çok zor görünüyor. Unutulmamalıdır ki; Müsademe- i efkârdan Barika- i hakikat doğar.

Okumak gelişmek, değişmek ve mükemmelleşmek demektir. Kitap okuma alışkanlığı insanlık tarihinin ayrılmaz bir parçası olarak dünden bugüne süre gelmiştir. Okuyan toplumlar gelişen ve hâkim olan toplumlardır. Okumayanların kaderi müstemleke olmaktır.

40 ülke arasında yapılan bir araştırmada günlük okuma oranları Türkiye de ortalama 12 saniye Almanya da ise 24 dakikadır. Almanya da bu oran 18 dakikaya düştüğünde Almanya acilen Okuma seferberliği ilan etmiştir.12 saniyeyi nasıl dakikalara çıkarabileceğimizin çaresini bulmadığımız sürece kalkınmış refah seviyesine ulaşmış, birlik ve dirliğini zirveye ulaştırmış bir topluluk olamayız

GSGM ye bağlı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı var. Bu dairenin başında da Adnan gül isimli bir bürokrat bulunuyor. Bir süre önce ilgili dairenin yayınladığı 3 kitap elime geçti. Gençlik kamplarıyla on binlerce gencimizi beden eğitimi ve spor ile tanıştıran bu daire, erdemlilik, sağlıklı olmak, dengeli beslenmek, kültürel yapımızla gençleri tanıştırmak ve folklorumuzla dün, bugün gelecek terkibini yapmaktadır.

Mustafa kemal Atatürk siyasi ve askeri başarılarını yaradılışına ve okuduğu 3.000 e yakın kitaba borçludur. Sultan Mehmet’i Fatih, Sultan Selim’i, Yavuz yapan sadece cesaretleri değil değişen dünyada değişimleri kitaplarla algılamalarıdır.  Hatta kitaplarla tarihin seyrini değişirmişler, değişimin mimarları olmuşlardır.

Türkiye nüfusunun yarısı 28 yaşın altında, ilköğretim çağında 12 milyonöğrencimiz okumakta genç ve dinamik bir nüfusumuz bulunmaktadır. Avrupa ve Rusya yaşlanırken Türkiye genç bir nüfus yoğunluğuna sahip. bu gençliğin nicelikten niteliğe kantiteden kaliteye, zarftan mazrufa, suretten sirete ulaştırılması,  fiziki güzellikle birlikte ruhen mükemmelleştirilmesi gerekiyor. GSGM gençlik hizmetleri daire başkanlığı yayınladığı Dünyayı güldürürken düşündüren düşündürürken güldüren Nasrettin Hoca, Dünyayı aydınlatan Türk bilim adamları, Halk Oyunları kitaplarıyla, GSGM’ nün gençlik kampları, gençleri sağlıklı, güzel ve fit bir fiziki yapıya ulaştırırken ruhu ve Ruhlarını da bilgi ve hikmetlerle donatıyor.

Geleceğimiz kitaplarla aydınlık hale gelecektir. Türk gençlerini kitaplarla tanıştıran Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Adnan Gül’ü, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus AKGÜL ve Genel Müdür yardımcılarını kutluyor Türkiye’ye sporda taç giydirmeye devam eden bu ekibin çıkaracakları kitaplarla spor dünyamızı aydınlatmalarını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi