Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Besmele’nin keşfedilen bir sırrı

Besmele’nin keşfedilen bir sırrı

Dinimiz bize her işe başlarken mutlaka "Allah'ın adıyla" başlamamızı yani "Bismillahirrahmanirrâhîm" dememizi emreder. Hikmetlerini tam bilmesek de Besmele'nin her işin anahtarı olduğuna inanırız.

İlmin ilerlemesi, araştırmaların çoğalması Besmele'nin hikmetlerini de bir bir ortaya çıkarmaya vesile oluyor.

Yapılan son araştırmalardan birinde Besmele ile kesilen etlerin Besmele'siz kesilenlerden daha sağlıklı olduğunu ortaya çıkardı. Bilimsel araştırmalar sonunda bilim adamları, Besmele'nin tıbbi bir hikmetini keşfettiler.

İnternetteki Arapça sitelerden Moheet.com'da yer alan habere göre, Suriye'nin muhtelif üniversitelerinden tıbbın farklı alanlarında uzman 30 profesörden oluşan bir araştırma grubu, Şam'da üç sene süreyle Besmele ile kesilen hayvan etleriyle Besmele'siz kesilen hayvan etleri arasındaki farkı ortaya çıkarmak için laboratuvar ortamında deneyler yaptılar.

Bilim adamları hayvan kesimlerinde dinen farz olan "Bismillahi Allah-u Ekber" ifadesinin, kesilen hayvanın etleri üzerinde etkileri olduğu sonucuna vardılar.

Grup adına araştırmanın sonucunu açıklayan Prof. Dr. Halid Halave, Laboratuvar ortamında yapılan deneylerde, Besmele'siz kesilen hayvanların et dokularında:

• Pıhtılaşmış kan,

• Çoğalmaya müsafit bakteri ve

• Mikroplar tesbit edilirken Besmele ile kesilen hayvan eti dokularında ise kan, mikrop ve bakterilere rastlanmadığını, araştırmanın sonucunu insan sağlığı açısından tıpta bilimsel bir devrim olduğunu belirtti.

Grubun bir başka üyesi, Şam Üniversitesi Eczacılık Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Nebil Şerif de konu ile ilgili açıklamasında:

Besmele ile kesilen hayvanların etlerinden ve Besmele'siz kesilen aynı cins hayvanların etlerinden numuneler alarak özel laboratuvarlarda mikroskopik incelemelerini yaptıklarını, her iki numune etleri kuru bir ortamda 48 saat beklettiklerini, 48 saatlik zaman sonunda Besmele ile kesilen hayvan etleri numuneleri açık kırmızı gül rengini alırken, Besmelesiz kesilne et numuneleri ise, siyaha yakın koyu kırmızı bir renk aldığını beyan etti. Buna ilaveten Besmeleli etlerde herhangi bir mikroba da rastlanmadığı, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli çoğalan büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler tesbit edildiğini ifade etti.

Ayrıca Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar tesbit edilirken, Besmeleli kesilen hayvan etlerinde buna benzer herhangi bir tesbit yapılmadı, dedi.

Ekip doktorlarından Veteriner Fakültesi et sağlığı profesörü Fuat Nima yaptıkları araştırma konusunda dedi ki:

"Hayvan kesimi anında çekilen Besmele ve tekbirin hayvana yaptığı tesir ve heyecan hayvanın organ ve adalelerinde meydana getirdiği hareket, hayvanın vücudundaki kanın azami miktarını dışarıya atmasına yol açıyor.

Kesim ânında Besmele'nin terk edilmesi hâlinde bu kanın önemli bir miktarı vücutta kalıyor. Bu kalan kan daha önce vücutta var olan mikropların çabuk gelişip çoğalmasını sağlıyor. Bu mikroplar ağız yoluyla vücuda giriyor. Kalp sektesi sebebiyle ölenlerin ölüm sebeplerinin % 20'si işte bu mikroplardan kaynaklanmaktadır.

İslâmî usul ile kesilen hayvanlar daha az eziyet çekiyor.Bundan dolayı etleri de daha sağlıklı oluyor.

Batı'da uyuşturularak öldürülen hayvanların kanı vücutta kaldığı için bu tür etler daha çabuk bozuluyor."

Kur'ân-ı Kerim'de: "Allah'ın adı anılmadan kesilen hayvan etini yemeyin." (.............) emrediliyor. Bu ilahi emir, hayvan kesiminde çekilen Besmele'nin ardındaki hikmeti araştırmaya sevketmiştir. Yapılan bu araştırma Besmele'nin bir hikmetini bilmemizi sağlamıştır, elhamdülillah...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi