Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Arda ve hakem

Arda ve hakem

Havuzumuz belli. Guus Hiddink ile değişen bir havuz değil. Oyuncular, hatta dün apar topar katılan Caner ve Emre Güngör de daha önce kadroda olan isimler. Gözüken şu: Yurtdışından gelen oyuncularımız da, Türkiye'den katılanlar da aynı. Bir yenilik yok yani.
Oyuna baktığımızda; zaten futbolda belli sistemler var. ABD turnesinde bir maç 4-3-3, iki maç da 4-2-3-1 oynadık. Dün de her iki yarıda 4-2-3-1 ile sahadaydık. İlk yarı ile ikinci yarı arasında sistemde fark yok ama oyuncular da var. İlk yarı savunmanın önündeki ikilide Mehmet Aurelio ve Nuri vardı. Emre, Mevlut'un arkasında görev yaptı. Açıkçası Emre daha fazla sırtı dönük top almak zorunda kaldığı için etkili olamadı.
İkinci yarı sistem aynı ama Hiddink Mehmet Aurelio'nun yanına Emre'yi çekti, Tuncay santrfora geçti, arkasına serbest adam olarak Arda'yı koydu.

EN ÖNEMLİ SİLAH ARDA
Arda maça solda başladı. İlk yarı sol çizgide, ikinci yarı serbest oynayınca da takımımızın en etkili oyuncusuydu.
Zaten Arda forvette her yerde oynayabilen bir oyuncu. Sol çizgide oynarken rakip bek Mircea'ya üstünlük sağladı. Orta sahanın önünde, forvetin arkasında oynayınca etkinliği daha da arttı. Romanya da aynı şablonda oynadığı için aslında olmayan penaltı olana kadar sıcağın da etkisiyle rölanti bir maç oldu. Rölanti maçta çarpıcı tablo Galatasaray'daki gibi Arda'nın yine hücumda önemli silahımız olması. Bir de, savunmadan hücuma çıkışta 4 oyuncumuz içinde sadece Gökhan Gönal'ün hücumu düşünmesi. Bu maçtan çıkarılacak derslerden biri de skor üstünlüğü yakalamadığımız sürece Emre'nin forvet arkası oynayamayacağı. Bunu gördük.
Romanya takımı agresif değil, kontrollü bir takım. Birkaç tane yetenekli oyuncuları var. Euro 2012 elemelerine 3 haftadan biraz fazla süre kaldı. Kazakistan sınavı, Romanya maçından daha farklı bir şekilde tek taraflı maç olacak. Kapanan bir takıma karşı oynayacağız. Arda'nın dışında da rakibi açabilecek alternatifler üretmeliyiz çünkü o gün hakem de bizden olmayabilir.
Golsüz giden oyunu hakem ve Arda birlikte skora götürdüler. Bu arada statta üzülerek gördüm (ki bu herhalde bir tek bizim ülkemize ait bir olay), Milli Takım'ın seyircisi var, taraftarı yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi