Ömer Üründül

Ömer Üründül

Az hata yapan kazandı

Az hata yapan kazandı

Dün gece Avni Aker'de her yönü ile çok ilginç bir maç izledik. Aykut Kocaman, Semih-Niang çift santforlu, Alex'siz bir takım tertibini sahaya sürdü. Fenerbahçe maça iyi başladı. Trabzon'a da oyun kurma fırsatı vermiyordu. Top rakipteyken ilerideki iki forvet dahil takım halinde baskı uygulanıyordu.
Ancak bir duran toptan şanssız bir gol yediler. İki dakika sonra da genç kaleci Mert'in hatasıyla fark ikiye çıktı. Buna rağmen Fenerbahçe oyuna asılıyordu.
Teofilo'nun pasif görüntüsü Alanzinho'nun hiçbir varlık gösteremeyişi, Colman ve İbrahim Yattara'nın defansif zaafiyetleriyle oyun karşı alana yıkılıyordu.

FENER OYUNU BIRAKMADI
Semih'in sıfırdan mükemmel çevirdiği zor topta fark bire indi. Ama santra ile beraber kazanılan duran topta Glowacki güzel bir gole imza attı. Bundan sonra Fenerbahçe yine oyunu bırakmadı. Sakatlanan Semih'in yerine giren Stoch'un içe katederek yaptığı başarılı asistte Mehmet Topuz tekrar farkı bire indirdi. Devre biterken de benzer pozisyonda bu defa ağır kalarak beraberlik golünü kaçırdı.
İkinci devreye Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş çok yerinde bir değişiklikle başladı. Hiçbir şey yapmayan Alanzinho'yu çıkarıp Umut Bulut'u sahaya sürdü.
İkinci yarıya Fenerbahçe atak başlayınca ilk yarının aksine Trabzonspor arka arkaya çıkışlarla kısa sürede çok etkili oldu. Teofilo ve Yattara ile inanılmaz iki gol kaçırdılar. Ondan sonra oyun dengelendi. Fenerbahçe sürekli beraberlik golünü aradı.
İlk yarı sonları girip çok başarılı işler yapan Stoch ikinci yarıda Serkan'ın yakın ve etkili markajında kayboldu. Hücumu sürükleyen tek isim Niang'tı.
Trabzonspor'un kazandığı penaltıyı kaleci Mert'in kurtarması Fenerbahçe'nin beraberlik ümidini son dakikaya kadar sürdürmesini sağladı.
Trabzonspor'da birkaç isim beklenen performansı gösteremedi ama oyun disiplini, skor avantajının morali ve Serkan'ın büyük performansı çok önemli 3 puanı getirdi.

KOCAMAN DÜŞÜNEMEDİ!
Aykut Kocaman'ın Avni Aker'e Alex'siz çıkması bana göre doğruydu. Fenerbahçe iki gol attı. Üç tane de kaçırdı. Yenilginin nedeni ilk yarıda yenen biri şanssız ikisi de hatalı gollerdi.
Kocaman'ın Serkan'ın markajında kilitlenen Stoch'u 30 dakikada sağ kulvara çekmesi gerekirdi ama bunu düşünemedi. Santos kalitesiyle bağdaşmayacak kadar kötüydü, çünkü fizik gücü yetersizdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi