Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

+30 faktörü belirledi

+30 faktörü belirledi

Trabzonspor'un da, Beşiktaş'ın da iyi futbolcuları var. Hep ne diyoruz? "İyi futbol, iyi futbolcularla oynanır."
Trabzonspor'un savunmasının göbeğinde oynayan iki stoperi sakat. Geçen sezonu pilot takım Karadenizspor'da geçiren Mustafa Yumlu ile başlıyor Şenol Hoca ve savunmasına diyor ki: "Çıkmayın, duran top dışında!"
Ama diğer oryuncular Selçuk, Colman, Yattara, Engin, Burak, Teofilo'ya da "Oynayın" demiş. Zaten bu isimlerin hepsi öne oynayan, bu tarz oynamayı seven futbolcular.
Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster, Perşembe günü Avrupa Ligi'ndeki zorlu Viyana deplasmanı dönüşü yine kadroda oynama yapmış. Ama bence yaşları 30'un üzerinde olan üç orta saha oyuncusunu (Aurelio, Ernst ve Guti) tekrar oynatması yanlıştı. Zaten bu üç futbolcu da dün kötü oynadı.
Maç beklendiği gibi hızlı başladı. İlk 25 dakika Trabzonspor maçı koparacak pozisyonlar buldu. Bu dakikalarda Hakan Arıkan başarılıydı. 25'ten sonra Beşiktaş maçı dengeledi. Dengelemenin ötesinde önemli pozisyonlar da buldu. Şenol hoca, ikinci yarıda Yattara'yı çıkarıp Ceyhun'u alarak takıma dinamizm getirmek istedi. Bu hamle sonrası hem bu amacına ulaştı hem de bir duran top golüyle skorda üstünlüğü eline geçirdi. Golde, genç Mustafa, müthiş yükseldi ve kafayı çok iyi yere vurdu.

HAKEMLERİMİZ MAÇ SEÇMEMELİ
Golden sonra Schuster, Bobo'yu da oyuna sokarak iki forvete döndü. Ama öne servis yapacak üç oyuncusunun yaş ve yorgunluk handikapı ilerleyen dakikalarda iyice ortaya çıkıyordu. Zaten Schuster de değişikliklerinde bunu dikkate aldı, bu üçlünün ikisini çıkardı. Maçın son bölümünde Trabzon hücumcuları son paslar öncesi daha dikkatli olsalar, sürekli ofsayta düşmeseler (çalınan kadar ofsaytta diye pasların bu oyunculara atılamadığı ataklar da vardı) daha rahat kazanırlardı.
Hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun oyunu oynatmak istemesi güzel. Ancak bu büyük bir maç olmayıp Anadolu takımlarının kendi aralarındaki maçı olsaydı en az 8-9 tane kart çıkardı. Hakemlerimiz de maç seçmemeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi