Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Tek suçlu Hiddink değil!

Tek suçlu Hiddink değil!


Başarı bir bütündür. O zaman başarısızlık da bir bütündür. Başarısız bulunan Terim gidince Oğuz Çetin de gitmeliydi. Oğuz lisan biliyormuş diye kalmış!... İnanmam. Ha tercüman ha Oğuz... Bizim oyuncularda lisan bilen yok ki... Oğuz da kalsa Hiddink yine düşünceyi anlatmada aktarma yapacak.

Alman maçında Hiddink hatalar da yaptı ama elindeki 24 kişilik kadroyu seçen de Oğuz Çetin'di. Fatih Terim'im uzantısı Oğuz Çetin. Aynı görüş, aynı kadro. Sanırsınız Oğuz güdümlü... Guus mevcutların içinden bir takım yaptı. Tuncayş Stock City'de bazen 18'e bile giremiyor çoğunca kenarda oturuyor. Arda sakat, Sabri, Hakan Balta, Aurelio'nun sakatlanması... Bunlar milli takım için hep olumsuz durumlar.

Yine de mevcut kadro Alman maçında kötü futbol oynamadı. Hiddink'i eleştirebilirsiniz ama takım rezil oynadı diyemezsiniz. Türkiye'nin gücü bu kadardı gücü kadar oynadı.

Hiddink de Almanya'yı yenebileceğini düşünmediğinden bir puan için sahaya çıkmış. Sabri ve Hamit'in solda oynamaları Almanların güçlü tarafını durdurmak içindi. Uygulamadaki hatalar bizi hezimete götürdü.

Almanya'da yetişen Türk çocukları futbol eğitimi alıyorlar.

Yerli Türk çocuğu doğuştan yetenekli ama futbolu bilmiyor. Alt yapılarda öğretilmiyor da... Sorun burada.

Türkler ikiye bölünmüş;

Has Türkler

Alman Türkleri

Her ikisinin ana dilleri aynı, futbol dilleri ayrı. Almanya'da yetişmiş Türk çocukları bizim futbol anlayışımızla örtüşmüyor. Onun için de onlardan randıman alamıyoruz.

İşte Nuri, işte, Halil, işte Hamit!... Buna Mevlüt de dahil...

Bu çocuklar Avrupa'yı ayağa kaldırıyor ama bizde dökülüyorlar! Bizimkilerle uyuşamıyorlar.

Yerli hocalar bugüne kadar Milli takımda değişime gitmedi. Koltuklarını korumak adına hep tutucu davrandılar. Eskidik. Sabri onun için solda. Ya da İbrahim olacaktı 36'sında...

Galatasaray aynı statta Berlin'de Herta Berlin'i 4-1 yenmiş arkasından Dortmund'u katlamış, Leeds'i ipe dizmiş Arsenal'in elinden UEFA Kupası'nı almıştı. O tarihlerde Galatasaray Milli Takım'ın alt yapısıydı ve milli başarı vardı.

Terim Galatasaray'a ikinci gelişinde neden Almaguer'lere, Saar'lara, Filipelere rağbet etti de gençlere yönelmedi. Hal böyle olunca Galatasaray da çöktü Milli Takım da...

Gerçekleri göremeden bu günlere geldik.

Tek suçlu Hiddink değil!

Medyadaki 'obstrüktif obsesifler'in reyting uğruna; 'saçı bitmemiş yetimin hakkını Hiddink'e yedirmeyin...'

'Benim vergilerimle Hiddink'i beslemeyin' çığırtkanlıkları ucuz fikrin toplumu zehirlemesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi