Ömer Üründül

Ömer Üründül

Avrupa, lige benzemiyor!

Avrupa, lige benzemiyor!

Dünyanın en güçlü takımlarından birisi olan Manchester United'ın en büyük artısı, makine gibi işleyen sistemi. Alex Ferguson dün gece sahaya büyük rotasyonlu bir takım tertibiyle çıktı. Bu tip bir kadronun alışılmış pas trafiğini sahaya yansıtması mümkün değildi. Nitekim Manchester United disiplinli, tempolu ama kopuk kopuk bir futbol sergiledi.
Bir gerçek var; Avrupa kulvarı bizim lige hiç benzemiyor.
Dün geceye baktığımızda, Manchester United'ın orta sahasında dinamik, çabuk ve presçi Carrick-Fletcher Anderson gibi isimler var. Bursasporlu Ergiç ve İnsua'nın düşük fizik güçleri ile rakiplerine ofansif ve defansif olarak karşılık vermeleri, eşyanın tabiatına aykırı bir durumdu.
İleri uca bakıyoruz; Rafael çabukluğuyla Ozan İpek'i pasifize etti. Evra da Volkan Şen'i adeta dövdü. Sercan çok az buluştuğu toplarda hücum girişimlerinin sonunu getiremedi. İşte iki takım futbolcuları arasında böyle büyük bir fizik farklılığı varsa, rakibin eksik kadrosu kollektif yapı olarak arızaya uğrasa da işler senin lehine gelişmiyor. Bursaspor'da dün gece Stepanov hariç geri dörtlü ve ön libero Svensson takımı ayakta tutmaya çalışan isimlerdi. Manchester United'da ise Macheda ve Park'ın çok düşük performans sergilemeleri de Bursaspor'u savunmada biraz rahatlatan faktördü.

STEPANOV VE TURGAY YANLIŞI!
Old Trafford'da tek farklı yenilgi, normal bir sonuç. Ama ben skora göre konuşmam. Bursaspor'un 90 dakikada eksik Manchester United'ı hiç tehdit edememesi, rakip kalede tek pozisyon bulamaması, kabul edilir gibi değil.
Ertuğrul Sağlam'ın iki önemli hatası vardı. Birincisi, ligde oynatmadığı, Glasgow Rangers maçında verim alamadığı Stepanov'a dün görev vermek, ki bu yüzden bir değişiklik hamlesini de kaybetti. İkinci yanlışı ise Turgay Bahadır. İkinci yarıda sahaya sürdüğü ama fizik olarak ağır, hareketsiz, deparsız Turgay'ın Manchester Unıted savunması önünde katkı vermesi beklenemezdi.
Bu maçtan sonra artık Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'nde dereceye girme şansı kalmadı. Yeşil-beyazlılar için lige dönme vakti geldi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi