Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Gerekirse Fener maçına hocasız çıkarız

Gerekirse Fener maçına hocasız çıkarız

Rijkaard'la vedalaşmadan bir saat önce Polat'la görüştüm, şu sözleri çok ilginçti: "Hocamızla yolları bir saat içinde ayıracağız. Gerekirse F.Bahçe maçına hocasız da çıkarım."Galatasaray Rijkaard'ı getirirken herkes ayağa kalkmıştı. Barcelona'nın yaratıcısı Galatasaray'a geliyorsa Adnan Polat büyük iş yaptı denmişti. Galatasaraylı da çağdaş futbola kavuşacağı için çok mutluydu....

Aradan bir buçuk yıl geçti Galatasaray ilerleyeceği yerde Rijkaard'ın geldiği günden geri düştü. Umutlar hep yarınlara bağlandı. Rijkaard kendinden bekleneni bir türlü veremedi. Bunda başka etkenler de vardı. Bütün iyi niyete rağmen transfer edilen oyuncular bünyeye uymamıştı. Sakatlıklar cezalar bir türlü Rijkaard'ın yakasını bırakmamıştı. Polat Yönetimi Rijkaard'a gereken ilgiyi de göstermiş kaşının üstünde gözün var dememişti. Yakın zaman önce Başkan Adnan Polat futbolda istikrar için Rijkaard'la sözleşmeyi uzatmak da istemişti. Ancak alınan başarısız sonuçlar, Avrupa'dan eleniş Rijkaard'la yola devam edilemeyeceği noktasına geldi ve Adnan Polat, yönetim kurulu arkadaşlarının da isteği üzerine başarısız bulduğu Rijkaard'dan vaz geçti. Rijkaard Neeskens devri iki dakika içinde el sıkışılarak kapandı.

Adnan Polat şöyle diyordu;

Her şeyden önce Galatasaray'ın menfaatleri gelir. Anlaşıldı ki Rijkaard Galatasaray'a fayda sağlamayacak. Onun için de yolları ayırdık. Polat'a göre Liverpool'un teklifi Rijkaard'ın dengesini bozmuştu.

Tazminat da yok

Rijkaard'la ayrılış kolay oldu. Tazminat da doğmadı. Yıl sonunda sözleşmesi biteceğinden Rijkaard'a verilecek ücret sadece hak ettikleri ve sonraki altı ayın ücretiydi. Hatta eğer Liverpool'da göreve başlarsa ileriki altı aylık hakkını da kaybedecekti. Adnan Polat kriz yönetimini iyi becerdi ve bu süreçte konuşmayarak doğruyu yaptı. Yeni gelecek hoca hakkında da yorum yapmayarak spekülasyonlara meydan vermedi.

Hikmet Karaman olayı

Adnan Polat'ın ve yönetimin suskunluğu olası bütün ihtimalleri beraberinde getirdiği için medya da son günlerde çeşitli senaryolar yazarak olayı değerlendirdi.

Hikmet Karaman olayı ise şöyle;

Ankaragücü maçı öncesi Adnan Polat ve yönetim Kurulu'ndan bazı isimler bir mekanda yemek yerken oraya Hikmet Karaman gelir ve o da gruba davet edilir. Biraz sonra maç başlayacaktır. Polat, Karaman'a sorar; 'maça geldiyseniz davetlimiz olun.' Karaman da bu nazik soruya şu cevabı verir; 'çok teşekkürler başkan ben biletimi temin ettim.' Sohbetten sonra maça gidilir ve yenilgi üzerine bir hoca olarak Hikmet Karaman'dan maçın yorumu istenir. Karaman'la ilgili olay budur. Teklif yapılmaz ve vedalaşırlar. Medya bu yakınlığı Hikmet Karaman Galatasaray'a geliyor diye yorumlar.

Derbiye hocasız çıkarım

Rijkaard'la vedalaşmadan bir saat önce Polat'la görüştüm, şu sözleri çok ilginçti. Hocamızla yolları bir saat içinde ayıracağız. Yeni hoca hakkında hiç bir açıklama yapmayacağım. Gerekirse Fenerbahçe maçına hocasız da çıkarım. Adnan Polat'ın kararı kesindi ve beklenen oldu. Rijkaard gitti.

Adnan Sezgin kalacak

Başkan Polat, Adnan Sezgin hakkında da olumlu şeyler söylüyor. Biz bir ekibiz, birbirimizden şikayetimiz yok. Üzüntüm odur ki, yaptığımız onca güzel iş futboldaki başarısızlık yüzünden göz ardı ediliyor. Galatasaray bunları aşar. Nitekim gündemden düşmeyen Adnan Sezgin başarıyla görevini yürütmesine rağmen bana birkaç kez; 'Sayın Başkan benim yüzümden çok üzerinize geliniyor. Derhal istifamı sunabilirim' demiştir. Galatasaray'ın öncelikli sorunları arasında Adnan Sezgin yoktur. Başarı çalışmaktan geçer ve Galatasaray emin ellerde yönetilmektedir.

Yeni hoca kim olacak?

Medya tarafından Hagi, Ersun Yanal, Fatih Terim ve Daum isimleri ortaya atıldı. Hakan Şükür'ün Sportif Direktörlüğü gündeme getirildi. Yöneticilerden hiçbiri ve de Polat bunları doğrulamadı. Resmi açıklama da yapılmadı. Bu karar Adnan Polat'ındır. Onun kararı doğru bir seçim demektir. Ancak nasıl ki Rijkaard'la el sıkışıp ayrılındıysa ve de resmi siteden açıklama yapıldıysa yeni hoca ile de el sıkışılıp, resmi siteden açıklama yapılıncaya kadar beklemek gerektir. Polat'ın 'gerekirse Fenerbahçe maçına hocasız da çıkarım' demesi ilginçtir.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi