Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Şenol Güneş'le şampiyonluk kesin

Şenol Güneş'le şampiyonluk kesin

Hiç kıskançlık duymayın. Trabzonspor bu yıl bütün Türkiye'ye ders verecek. Dersin hocası da Şenol Güneş olacak.

Trabzonpor'un şampiyonluğunda da bütün şehrin imzası olacak.

Sebebi de açık ne net;

1-Şenol Güneş geçen sezon ortasında imzayı atarken bütün Trabzon halkı oradaydı. Yani şahitsiniz ben geldim, beni destekleyin demek istedi. Trabzonlu da gereğini yaptı.

2-Başkan Sadri Şener seçime tek liste ile gitti Trabzonlu da takımdan memnuniyetini ispatladı, Şener'i bir kez daha başkan seçti. Bu bir şehrin bütünlüğüdür.

3-Takımda aksayan yer yok. Kalesinden ileri ucuna kadar Trabzonspor takım oyunu oynuyor. İlk yarı 13 galibiyet, 3 beraberlik ve kendi sahasında şanssız tek yenilgiyle 42 puan toplamak büyük başarıdır. Bu yıl şampiyonluk için 70-72 puan gerek. Trabzonspor bunun 42'sini aldıysa bugünden şampiyondur.

4-Trabzonspor ikinci yarı üç büyüklere İstanbul'a gelecek puan kaybedecek deniyor. İnanmam. Üç büyükler bu yıl büyüklükten uzak. Trabzon onlardan puan çıkartır. Çıkartmasa bile üç büyükler kendi aralarında da oynayacaklar, kaybedecekleri her puan Trabzonspor'a yarayacak. Bu da unutulmasın.

5-Şenol Güneş'in takımı büyük bir özveri ve disiplin içinde oynuyor. Kaybetmesi zor. Kalecisi Onur bence yılın en başarılı oyuncusu. Savunması taş gibi. Serkan yeniden doğdu. Glowacki'nin sakatlığına rağmen Egemen ve Giray, Şenol'un cesaretiyle takıma giren Mustafa da orta ikiliyi ayakta tuttu. Solda Cale büyük isim olmamasına rağmen her maç görevini eksiksiz yaptı. Trabzonspor 10 golle en az gol yiyen takım oldu. Nasıl lider olmaz bu takım. Attığı 40 gol var. Maç başına neredeyse 2.5 gol. Nasıl şampiyon olmaz bu takım.

6-Orta sahası; Selçuk ve Colman'la saat gibi çalışıyor. Ceyhun Gülselam ve Barış hazır kuvvet kenarda bekliyor. Ceyhun tam bir joker. Her yerde oynuyor, bu da bir avantaj. Şenol Güneş takımın iskeletini kurdu. Öyle saçma sapan rotasyon adı altında değişim yapmadığı için takım rayına oturdu. Güneş'in verdiği derslerden biri de; bir takımın iskeleti olur. O iskelet bozulmazdır.

7-Trabzonspor'un; Umut, Burak, Engin, Jaja, Alanzinho, Yattara ile harikalar yaratan bir forveti var. Teofilo da yamuk yapmasa Trabzonspor maç kazanmada hepsinden üstün. Rahat gol atıyorlar, gol yeseler de bozulmayarak son dakikaya kadar galibiyet kovalıyorlar. Var mı böyle başka bir takım ligde? Jaja da hizaya gelirse takım ikinci yarı coşar.

8-Trabzonspor'un bu başarısında Şenol Güneş'in başka bir etkinliği de; Engin Baytar, Burak, Yattara ve Alanzinho gibi hiçbir yerde dikiş tutturamayan asi futbolcuları hizaya sokmasıdır. Güneş'in teknik direktörlük becerisi ötesinde bir de insani tarafı var ki sanırsınız bir psikiyatr. Trabzonspor bunun için lider. Şenol Güneş gibi bir lideri olduğu için lider.

9-Şenol Güneş'in dengeli söylemleri, takımını iyi motive etmesi ve şampiyonluk için fazla yüksekten atmaması mükemmel bir yönetim tarzıdır. Ligin başka ekipleri bu dirayeti gösteremiyor. Trabzonspor'un İBB maçında İstanbul Olimpiyat Stadı'na 50 bin Trabzonluyu toplaması da büyük başarıdır. Bunun da sebebi Şenol Güneştir. Trabzonlu ona inanıyor. Ligin diğer takımlarında böyle güçlü bir hoca yok. Onun için şampiyonluğun en büyük favorisi Trabzonspor'dur.

10-Avrupa'dan elenişi Liverpool gibi sert kayaya çarpmasındandır. O da kıl payı... Şenol Güneş'i bekleyen tek tehlike sakatlıklar ve kart cezaları olabilir. Trabzonspor'un bazı mevkilerde yedek oyuncu eksikleri vardır. Örneğin; kalede Onur, Serkan, Egemen, Selçuk, Colman ve Jaja'ya bir şey olursa Trabzonspor etkilenir. Çünkü onların yerine oynayacak olanlar onları aratabilir. Şenol Güneş bunu aşarsa bugünden söyleyebilirim ki şampiyondur.

Şenol Güneş'e benden bir dost tavsiyesi;

Yattara'yı mutlaka kazansın.

Şeker mi verir, para dopingi mi yapar, suyuna mı gider bilemem ama Yattara bu takım için büyük bir dopingtir. Onun iyi oynaması Trabzon tribünlerini havaya kaldırır, böylece takım da coşar. Yattara rakiplerin belinden su aldıran önemli bir faktördür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi