'Akreplerin Düellosu'

'Akreplerin Düellosu'

Isparta uçağında kaybettiğimiz fizikçileri hâlâ unutamıyorum. Batılılar da çok ilgileniyorlar bu hadise ile. Bilimadamı ve avukatlar olarak gelip duruyorlar ama, Prof. Engin Arık’ın oğlunun söylediği gibi hiçbir tazminat bu kayıpları önleyemez. Benim söylemek istediğim şu: Türkiye’de pekçok rastladığımız ve pekçoğuna rastladığımız elim hadiselerin, özellikle tabiat vakaları yahut teknik arıza gibi görünenlerin açıklanmasında bildik, sıradan yöntemleri artık seçebilelim. Bu görüşümü Türkiye’deki büyük Marmara depreminden başlayarak her vesileyle yazdım. Yazmaya devam edecek gibiyim çünkü bu sıradan açıklamalar insanı gerçeği arama konusunda tahrik ediyor.

***

Prof. Arık’ı Madam Küri’ye benzetmiştim. Geçenlerde baktım bir başka yazar da bunu yazmış. Üstelik sonları itibariyle de birbirlerine benziyorlar. İkisi de yaptıkları işten kaynaklanan hastalığı yeniyor ama kazalarda ölüyorlar. Yanılmıyorsam Bayan Küri de zamanının trafik kazası sayılabilecek bir atlı araba kazasında vefat etmişti. Hem de şehirde, sokak ortasında.

Mayıs 2007’de yazılmış ve yollanmış bir bilgisayar bilgisini buldum kağıtlarımın arasında. Serdar Kuru, “Akreplerin Düellosu” adlı yazısında bakın neler anlatıyor:

“Türkiye’de yaşanan, dışardan güdümlü, zorla dönüştürme sürecinin esas şifreleri dünyada yaşanan “asimetrik” savaşla yakından ilgilidir. Asimetrik savaş, perde arkası operasyonlarla yürütülen, ancak sonuçlarının gözle görülebildiği ve “düzenli ordular” yerine “özel teknolojilerin” İstihbarat birimlerinin ve “naylon” terör örgütlerinin kullanıldığı bir mücadeledir.

“Dünyada bugün başta Amerika ve Rusya tarafından sahip olunan “manyetik enerji silâhları” sayesinde düşmanınıza dışardan fark edilmeyecek şekilde her türlü zararı verebilmeniz mümkündür. 1963 senesinde Amerikan USSThresher denizaltısının, Rusların gönderdiği manyetik dalgalarla batırılmasıyla başlayan gizemli çatışmalar günümüze kadar ara vermeden sürmüştür.

***

1986 senesinde Ruslar Los Angeles’ta büyük bir depremi tetiklemesi için manyetik enerji tesisi kurmuşlar ve fay hatlarını etkilemeye başlamışlardı. Bunu anlayan Amerikalıların, tesisi, havadan indirdikleri komandoları kullanarak sabote etmesi sonucu, manyetik dalgalar kontrolden çıktı. Kontrol tipi dalgaların, hemen yakınlarda bulunan Çernobil Nükleer Santrali’ni etkilemesi sonucu, bugün hâlâ Karadeniz bölgemizde etkisini sürdüren Çernobil felâketi meydana gelmişti. Dünyada yapılan asimetrik savaşı bilmeyen kamuoyu ise hâlâ bunu hazin bir kaza sanmaktadır.
Yarın devam edeceğim inşaallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi

Leke

26 Ağustos 2009 Çarşamba 01:09