Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Kahredici yan ve geri paslara paydos!

Kahredici yan ve geri paslara paydos!

Galatasaray beş yeni oyuncuyla takviye edildi. Kazım, Culio, Yekta, Stancu ve Zapata. Bu rakam takımın yarısı demek. Hepsi oynar mı? Oynar.

Baroş bir türlü iyileşmiyor. Galiba gidici. Giderse şaşmam.

Kewell da mevcutların içinde hem yetenek hem de zeka açısından Galatasaray'a en yakışan futbolcu ama onun da mücadele gücü eksik. Devamlılığı yok.

Arda'nın nükseden sakatlığı da insanı düşündürüyor.

Bundan sonrası Hagi'nin otoriter görüşüne bağlı. Artık armudun sapı üzümün çöpü deme zamanı geçti. Kim oynuyorsa takıma o girecek. İsim devri bitti.

Ofans-defans bağlantısı kuvvetlendi

Ayhan, Mustafa Sarp, Barış'tan kurulu bölge yerini Culio, Yekta ve bence Kazım'a bırakacak. Bunlarla bağlantılı olarak gol organizasyonlarında da Pino, Arda ve Stancu'yu görür gibi oluyorum.

Sıvasspor maçında görüldü ki bu takım rakiple savaşıyor ve oyunu karşı sahaya yıkabiliyor. Culio ve Yekta böyle bir anlayışın oyuncuları. Sağlam ve oyuna hükmeden isimler. Bunlarla ofans-defans bağlantısı eskisinden çok daha iyi olur.

Yekta; çok yönlü bir oyuncu. Çabuk ve sezgileri kuvvetli. Kasımpaşa-Galatasaray by-pass'ını çabuk atlatırsa Culio ile dinamik bir takım yaratırlar. Yekta topla oynarken rakibi ihmal etmeyen bir oyuncu gol şansı oluşu da başka bir meziyeti. Kendine güvenli.

Culio yetenekleri bol bir kadroda her şey anlamına gelir. Oyuna konsantrasyonu çok yüksek. Hırsı ve gol arzusu takımı kamçılar. Sahanın bütün bölgelerini kullanıyor olması, tekmeden yılmaması büyük avantaj. Yekta da öyle. Ligin ilk yarısındaki kahredici yan ve geri paslar artık Galatasaray'da olmaz.

Pino ve Stancu gibi çabuk adamlarla ve Kazım'ın da onları tamamlamasıyla takım coşar. Bu tarz oyunda alan değiştirerek rakibin üzerine gitmek Galatasaray'a sürpriz goller de kazandırır. Takım yeni isimlerle bu tarzı başarır.

Sıvasspor maçı tempolu oynandı ancak, top kontrolunun zayıf olduğu ve çok pas kaybının yaşandığı takımlarda iyi oyundan bahsetmek mümkün değildir. Galatasaray Sıvasspor karşısında gayretli ama neticeye gitmekte gevşekti. Galatasaray yine çok pas hatası yaptı. Sebebi de açık; kalite düşük. Sadece fizik güç ve 'mekanın oynatması' yetmez! Takım futbol adına iyi işler yapacak.

Kim Kallström gelebilir

Misimoviç gönderilirse yerine bir yabancı daha alınabilir. Lyon'da oynayan ve sol kanadı ileri-geri iyi kullanarak uzaktan goller atan 28 yaşındaki Kim Kallström de olabilir.

Savunma güvenliği için elde ortalamayı tutturan zengin bir kadro vardır. Kaleye Zapata'nın da gelmesiyle Hagi'nin eli rahatlamıştır.

Galatasaray'ın bütün sorunu atağa kalkarkenki aşırı zaman kaybı ve forvetteki anlamsız top kayıplarıdır. Yeni transferlerle forvettekiler, rakibi çabuk bastırır ve geri dönüşlerde hızlı olurlarsa Hagi bu takımı adam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi