Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Hah! İşte böyle...

Hah! İşte böyle...

Galatasaray'da üç değişiklik var;

1-Kalede güvenli bir kaleci

2-İleri doğru pres yapan bir takım

3-Rakip kaleye her yerden şut çeken bir forvet

Hagi ve Tugay'ın gollerden sonra birbirlerine sarılması da dördüncü fotoğraf!...

İlk çeyrekte iki golle öne geçen bu takımda taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor.

Yıllardır söylüyorum Sabri oyunun ortasında daha başarılı. Çağdaş futbolda 6'lı forvetin hem atak hem savunma prensibini en iyi uygulayan adam. Sabri yokluktan sağ bek oynuyordu. Eskişehirspor maçındaki Sabri şut çekti, gol attırdı, gol kurtardı, dinamo gibi çalıştı.

Neill de şimdiye kadar oynayan diğer bütün orta saha oyuncularından daha verimliydi. Hagi'nin arayışları sonuç vermeğe başladı.

Culio da koşan ve yardımlaşan bir takımda çok iyi yerlere sarktı, iyi pas alışverişinde bulundu. Takımı ateşleyen adamdı.

Kazım hızlı oyunda rakibi fizik gücüyle ekarte ederken takımını da pozisyona sokan adamdı. İkinci golde sürüklediği top ve Stancu'ya attırdığı gol derslikti. İveşa'nın sakatlanması talihsiz bir pozisyondu.

Kewell'la Stancu da gol kokusu alan ve takımın hızlı oyununda rol sahibi isimlerdi. Çabuk oyunda hızlı düşünen Kewell yıldızlaştı. Galatasaray forvetleri iyi top çevirerek oyun üstünlüğünü maç boyu elinde tuttu. Rakibe saldırgan bir baskı kurarak topu kalesinden çok uzakta tutunca Eskişehirspor, Galatasaray kalesinin civarına dahi gelemedi. Zapata oyuna seyirci kaldı.

Haftanın belki de sonuca yönelik, atraksiyonu az ama en güzel maçıydı bu maç.

İlk yarı üç golle ve de kalede tehlike yaşanmadan kapandı.

Eskişehirspor afalladı!

Ligin dişli takımı Eskişehirspor Galatasaray'ın bu fırtına oyunu karşısında tutunamadı. Nadareviç ve Diego sık alan değiştiren rakip forvetleri yakalayamadı. Bülent Uygun da baskıyı durduracak hiçbir tedbir alamayınca top bir türlü Eskişehirspor forvetlerine ulaşmadı.

Ne zaman ki Hagi, Kewell'la Neill'i oyundan aldı üç gollü galip takım yavaşladı. O durgunluk anında peş peşe iki şok gol yediler ve bu güzel oyuna leke düştü. Ama Galatasaray'ı durdurmak imkansızdı Baroş'la farkı yine ikiye çıkardılar.

Arena tribünleri inledi

Bilhassa Arda ve Ayhan'a bir gönderme; ayakta top tutmayan takımınızı gördünüz. Serkan bile bu hızlı oyunda rakibin aut çizgisine kadar gidip Kazım ve Sabri'yle beraber pres yaptı. Galatasaray kaptırdığı her topu rakip orta sahaya varmadan yakaladı. Böylece savunma da rahatladı. İşte iyi futbol budur. Galatasaray'ın oyunundan herkes keyif aldı. Arena tribünleri alkıştan inledi. Yenen goller keyfe keder!...

Hiçbir şey için geç kalınmış değil. İyi futbolu görmek Galatasaray'ın lig sıralamasındaki yerini affettirir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi