Can Bartu

Can Bartu

Sadece Semih

Sadece Semih

FENERBAHÇE’nin büyük maçların ardından çıktığı karşılaşmalarda ne yapacağı şüpheliydi. CSKA Moskova maçını kazanan sarı lacivertliler, dün G.Birliği karşısında gerçek futbolunu ortaya koyamadı ama 2-1 kazanmayı bildi.

Bu galibiyet, Semih’in mükemmel iki golüyle geldi. Bir tanesi mükemmel bir şutla, diğeri kafayla atılan iki gol Fenerbahçe’ye 3 puan kazandırdı. Benim G.Birliği kalecisi Gökhan’a bir tavsiyem var. Bir kaleci olarak boyun uzun değilse, penaltı noktası üzerinde oynamayacaksın. Sen öne çıktın ve ilk golü kafanın üzerinden yedin. Senin durduğun yer uzun boylu iri yarı kaleciler için geçerli, senin gibiler için değil. Semih’in iki golü de çok güzeldi. İlkinde sol ayağı ile nefis bir şut attı, ikincisi de olağanüstüydü. Karambolde tam köşeye çok çabuk vurdu. Ondan önce Lugano kafaya çıkıyor, geçen topa Semih kafayla köşeye vuruyor.

Pas hataları çoktu

Fenerbahçe’nin bu iki gol dışında doğru dürüst pozisyonu yok. Sarı lacivertliler, maça asılmadı, standart oynadı. Demek ki rakibini küçümsüyor. Sürekli olarak geriye verip, ileriye doğru şişirdiler. Koskoca Fenerbahçe takımı böyle oynar mı? Semih olmasa maç 1-0 G.Birliği’nin üstünlüğünde sona erecek. Artı Lugano ve Edu gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştüler. Bu iki futbolcu önümüzdeki hafta yapılacak Trabzonspor maçında forma giyemeyecekler. Lugano’nun gördüğü enayice bir sarı karttı. Sarı kart görmek için çok uğraştı.

Fenerbahçe’nin orta sahası ileriye doğru hızla çıkamadı. Oyunu rölantiye alıp gol pozisyonuna giremezsin. Zico, ikinci yarıda Ali Bilgin’le Vederson’u oyuna alarak kanatları hareketlendirmek istedi. İki kanat biraz hareketlendi ama yine doğru düzgün pozisyon olmadı.
Fevkalade mücadele eden bir G.Birliği takımı vardı dün sahada ve oyunun hakimiydiler. Fenerbahçe’nin yaptığı pas hatası 70’i geçti. Şampiyonluğa oynayan bir takım bu kadar çok pas hatası yapar mı? CSKA Moskova galibiyetinin ardından alınan bu galibiyet önemliydi. Bu büyük bir başarıdır ve F.Bahçelileri tebrik etmek lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Can Bartu Arşivi