Can Bartu

Can Bartu

Zeka kazandı

Zeka kazandı

BöYLE zevkli bir maç oynanmadı. İlk 35 dakikada kalelerde 5 gol gördük. Karşılaşma boyunca Trabzonspor’un büyük baskısı vardı. Bordo mavili futbolcular girdikleri her ikili mücadeleden galip çıktılar. Fenerliler’den daha iyi top kullandılar.

Fener’in eski hastalığı nüksetti. Yine dan dun vurmaya başladılar. Deivid’in golü muhteşemdi. İki tane akıllı adam sahmeye çıktı ve işi bitirdi. Hüseyin’in geri pasını yakalayıp golü atan Semih’in kafayla indirdiği topu Alex akıllı bir hareketle filelere yolladı. Bu gollerden sonra Fener sahada yok. Ne topu kullanabildiler, ne ikili mücadelelerden galip çıkabildiler. Trabzonspor sağlam giriyor. Olabilir. Sen de tavşan gibi oynama be kardeşim. Trabzon’un iki golünü atan Ceyhun, eski takımı F.Bahçe’den adeta intikam alıyordu.

Fenerbahçe gol pozisyonuna giriyor ama çok da pozisyon veriyor. çok eksikleri olduğu, defansındaki iki önemli oyuncusunun oynamadığı doğru. Ama onların yerlerine görev yapanlar da ara sıra oynayan adamlar. Fenerbahçe’nin yediği ikinci golde defansın hatası büyüktü. Yasin topu dışarı atacağına ayağı ile dürtüyor. O top Ceyhun’un golü olarak F.Bahçe ağlarına gidiyor. Fenerbahçe gibi Avrupa’nın en iyi 16 takımı arasına giren bir ekibin böyle gol yememesi lazım. Ya Gökdeniz’in boş kaleye kaçırdığı gole ne demeli? Kaleci çıkmış, o topa mermi gibi vuracaksın. Korkudan ayağını çarpmayacaksın.

En iyisi Semih’ti

Trabzon’a bakıyorsun, fevkalade arzulu bir Yattara, çok iyi oynayan Ceyhun, Gökdeniz ve her topa sağlam basan Ayman gibi oyuncuları var. Tek hata yapan oyuncuları Hüseyin’di. Hatalı bir geri pasla golü yedirdi. Olabilir. F.Bahçe, Avrupa’da bu hataların benzerini Edu ile 3 kez yapmadı mı? Trabzonspor kaybetti ama bordo mavililerin azmini, hırsını ve direnme gücünü takdir etmek lazım. 2-0 geriye düşmelerine rağmen oyunu bırakmadılar. İlk 10 dakikadan sonra ikili mücadeleleri kazanan, sürekli hücumu düşünen taraf Trabzonspor’du.

F.Bahçe’de Alex’in yerini dolduracak adam yok. Sakatlanan Alex’in yerine giren Ali Bilgin, aynı özellikleri olan bir oyuncu değil. Başka kimi koyarsınız? Colin Kazım diyebilirsiniz. Ancak o da işin ciddiyetinin farkında değil. Takımın en iyisi Semih’ti. Bir gol attı, bir tane de attırdı.

Trabzonspor’un presinden kurtulamayan F.Bahçe’nin bu maçı kazanması büyük sürpriz oldu.

Fenerbahçe, zor bir maçı daha kazandı. Maçın kolay geçeceğini düşünenler yanıldı. Trabzonspor çok dişli bir takım olduğunu gösterdi. Maça iyi hazırlanmışlar, mükemmel oynadılar. Fenerbahçe, zeki oyuncularıyla maçı kazandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Can Bartu Arşivi