Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

70'i bir takım görür

70'i bir takım görür

Şampiyonluk için üç takımın da şansı eşit. Ancak alınacak 33 puan olmasına rağmen, 70 puan barajını sadece bir takımın aşacağını düşünüyorum. Karabük deplasmanı üçü için de çok kritik

* Aralık sonunda yaptığınız değerlendirmede "Fenerbahçe'nin 5. hafta İnönü'den çıkacağı durum, şampiyonluk yolundaki durumunu tayin eder" dediniz. Fenerbahçe İnönü'den 1 hafta sonra lider oldu. Sarı-lacivertliler adına kalan 11 haftayı nasıl görüyorsunuz?
İkinci yarının 5. haftası sonunda alınacak puan, hem Aykut Kocaman'ın hem de ekibinin güvenini, ya artıracak ya da düşürecekti. Tabii bu 5 maçın içinde Trabzonspor maçı da vardı. Trabzonspor, sadece Fenerbahçe maçını kaybetmedi, kendi sahasındaki 3 maçta da 6 puan bıraktı. Böyle olunca da, Fenerbahçe Teknik Direktörü ve camiasının beklemediği bir tablo ortaya çıktı. Kimse bu kadar kaybı beklemiyordu açıkçası... Şimdi lig üç takıma kaldı. Bence üçünün de şansları eşit. Ama benim sezon başından bu yana söylediğim şu: 70 puanın üzerine sanki sadece bir takım çıkacak gibi... Yani baraj düşük olacak. Kaldı ki, üç takımın 51-51-48 puanları var. Önlerinde alınacak 33 puan da var. Fenerbahçe ve Trabzonspor aralarındaki maçı da bitirdiler. Matematiksel olarak 84 puana ulaşma ihtimalleri var. Ama ben sadece birinin 70 puanı geçeceğini düşünüyorum. Bu arada bence şampiyonluktaki en kritik takım Karabük. Çünkü hem Fenerbahçe, hem Trabzonspor hem de Bursaspor, Karabük deplasmanına gidecek.

* Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki yükselişinde 'gizli kahraman' Selçuk Şahin'di. Bu oyuncunun sakatlığı ve sakatlık sonrası kadro tercihi konusundaki görüşleriniz neler?
Öncelikle şunu söyleyeyim. Fenerbahçe Sağlık Kurulu'nun çok başarılı olduğunu görebiliyoruz. Diğer takımlarda oyuncular çok sık sakatlanıyor ve geç dönüyorlar. Fenerbahçe'de çok az sakatlık oluyor. Bunda tabii antrenmanların da önemi var. Oyuncuların birlikteliği ve hedefleri de önemli. Ama sahaya dönüşleri diğer takım oyuncularına göre kısa oluyor. Selçuk Şahin de her an dönebilir yani. Başka takımlardaki 2-3 haftalık süre Fenerbahçe'de kısalıyor, 5 günde bile dönebiliyor.
Fakat tabii Selçuk oynayamazsa gözüken şu ki, Mehmet Topuz'u oraya çekip sağ tarafta Özer'i kullanabilir. Çünkü öndeki üç yabancı da (Alex-Niang- Dia) formda. Arkadaki üçlü de (Lugano- Yobo-Santos) iyi durumda. O yüzden Özer sağda kullanıp, Topuz'u Selçuk'un oraya çekecek. Tabii ki Selçuk'un olmaması bir dezavantaj. Hem yüksek toplarda iyi, hem de çok formdaydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi