Ersoy Dede

Ersoy Dede

CHP’liler Komployu Çözmek İstemiyor

CHP’liler Komployu Çözmek İstemiyor

BBP’lilere hayranım. Niye? Çünkü kurucu genel başkanları bir helikopter kazasında hayatını kaybetti. BBP’liler işin peşini bir gün olsun bırakmadılar. Her siyasi parti böylesine kararlılıkla takip etmiyor işlerini. Bakın CHP’ye.. Genel Başkanlarına birileri (!) komplo yapmış. Tuzak kurmuş. CHP’lilerin umrunda değil. Oysa BBP öyle mi? Enerjilerinin yarısını memleket meselelerine ayırıyorlarsa, diğer yarısı muhakkak ki malum kazanın çözülmesine harcanıyor. Sonuçta Merhum Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazanın arkasından hiçbir şey bile çıkmayabilir. Tamamen pilot hatası, arızalı cihaz ya da olumsuz hava koşullarına bağlı bir kaza da çıkabilir içinden. Ama BBP adeta bu işi sonuca ulaştırmayı “namus meselesi” haline getirmiş durumda. Neden acaba? Bir hadisenin tartışmalı taraflarının çözülmesini samimiyetle ancak o hadisede hiçbir günahı bulunmadığından emin olan çevreler ister. Kuşku yok ki siyaset ihtiras işidir. Kimse il ve ilçe teşkilatlarında ömür tüketmek hedefiyle girmez siyasete. Her politikacının gönlünde yatan aslan Başbakanlıktır, Devlet Başkanlığıdır. Bu da sağlıklı bir taleptir. Yalçın Topçu hiçbir gece rüyasında kendini “başbakan” olarak görmedi mi bugüne kadar zannediyorsunuz. Ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle, başbakan olabilmesi için önündeki en önemli engel de ortadan kalkmış oldu. Bir siyasetçi başka ne ister? Bugün BBP iktidar partisi olursa, Başbakan da onun bugünkü lideri Yalçın Topçu olacak. Tıpkı CHP’de olduğu gibi. Bugün CHP iktidar olursa Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Bir tuzak sonucu devrilmiş olan Baykal’ın koltuğunda oturan isim. Demiyorum ki Kılıçdaroğlu kurdu tuzağı Baykal’a.. Ama neden çözmüyor? Neden korkuyor? Çözüldüğü zaman ne çıkacak içinden?
¥
Deniz Baykal, CHP’yi, o kadar seviyor ki, üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen, kendince çok önemli veriler elde etmiş ciddi bulgulara ulaşmış olmasına rağmen, ağzını açıp tek kelime etmiyor kaset komplosu için. Ne diyecek peki Sayın Baykal bir şeyler söyleyecek olsa? Ben mesela Baykal’ın yerinde olsam ne derdim? En azından, hiçbir şey bilmiyor bile olsam, partimden bunu çözmesini isterdim. Bu ülkenin ana muhalefet partisinin liderine bir tuzak kurulmuş. Görüntülerin içeriği gerçek bile olsa, birileri bunu kaydedip saklamış. Gizli görüntüleri kaydedip saklanan adam köşedeki bakkal değil. Bir ülkenin Başbakan Adayı... Ve iktidar partisinin ardından, başbakanlığın en güçlü adayı. Dolayısıyla birilerinin elinde, başbakan adayının böylesine mahrem görüntüleri vardı. Bu görüntüler, Baykal’ın muhalefette olduğu bir dönemde CHP Kongresi arifesinde çıkarıldı. Peki Baykal’ın iktidar olduğu bir dönemde, kritik bir uluslararası toplantı arifesinde çıkarılsaydı ne olacaktı? Türkiye’nin Başbakanını hareketsiz bırakacak bir kasetten söz ediyoruz. BBP’ye hayranım, çünkü Genel Başkanlarına eğer bir suikast yapıldıysa, bir tuzak kurulduysa bunu muhakkak ortaya çıkaracaklar. Çünkü sonuç ne çıkarsa çıksın, ucu kendilerine dokunmayacak. Bundan çok eminler. Hiçbir bulgu, iddia, şüphe savcılara BBP’nin içinden bir komplo olduğunu düşündürtmeyecek. Bundan emin oldukları için de çözülsün diye uğraşıyorlar. Darısı CHP’lilerin başına.
GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ’NDEYİM
Gelişim Üniversitesi’nde, “Gelişim Kariyer Grubu” tarafından tertiplenen, “kariyer günleri” dolayısıyla yapılan bir etkinliğe konuşmacı olarak davetliyim. Etkinliğin konusu; “Geleceğine Sen Şekil Ver”.. İletişim öğrencilerine “hemen kaçın canınızı kurtarın” diyeceğim. Saat 11:00’de, üniversitenin Avcılar’daki merkez kampusunda. Bilginiz olsun. Kalın sağlıcakla.


Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi