LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Ayaklar baş olursa halk iktidar olur!

Ayaklar baş olursa halk iktidar olur!

- Lütfü Bey; Başbakan Tayyip Erdoğan'ın geçenlerde sarfettiği "Ayakların baş olduğu yerde kıyamet kopar" şeklindeki sözleriyle ilgili tartışmalar sürüyor. Uygun görürseniz bu haftaki sohbetimize bu konuyla başlayalım üstadım...
- Manken Aysun Kayacı, "ayak takımı"nın oylarıyla iktidar olunmasına karşı çıkmıştı; Başbakan Erdoğan da ayakların baş olmasına karşı çıktı. Sonuçta üç aşağı beş yukarı ikisi de aynı kapıya çıkmaz mı? Peki manken Aysun Kayacı bu şekilde konuştuğu için kıyametleri kopartacağız da, Başbakan Erdoğan bu şekilde konuştuğu zaman susup oturacak mıyız? Bilirsiniz ki ben hep şunu söylerim. Kim yanlış yaparsa ona karşı çıkarım. Kim doğru yaparsa ona arka çıkarım. Yanlış yapan yakınım da olsa onu korumam. Doğru yapan düşmanım da olsa onu savunmadan duramam. Benim için yanlışlar ve doğrular vardır. Kim olursa olsun, isterse dünya görüşüme en yakın kişiler olsun, yanlış yapanlara hep karşı çıktım, hep karşı çıkacağım. Kim olursa olsun, isterse dünya görüşüme en uzak kişiler olsun, doğru yapanların hep yanındaydım, hep de yanında olacağım. Ve yine benim sohbetlerimi izleyen herkes bilir ki, Tayyip Erdoğan başbakan olduğundan beri her yanlış yaptığında onu eleştirenlerdenim. Bu demektir ki yaptığı bu yanlış nedeniyle yine Tayyip Erdoğan'ı eleştireceğim. çünkü "Ayakların baş olduğu yerde kıyamet kopar" demek en hafif tabiriyle kendini bilmezliktir. Yahu Tayyip Bey'i bu ülkeye baş yapan o ayaklar değil midir? Onu bu ülkeye baş yapan işçisiyle, köylüsüyle, esnafıyla, varoşlarda yaşayanlarıyla, garibanlarıyla "ayak takımı" denilen bu halk değil midir? Ayrıca Aysun Kayacı'nın halka "ayak takımı" demesinin hemen ardından Tayyip Erdoğan'ın "Ayaklar baş olursa kıyamet kopar" diyerek onunla aynı dili kullanması yanlış değil midir? Ben oldum olası ayakların baş olmasını, halkın iktidar olmasını istedim. Bunun için mücadele ettim. Elbette ayaklar baş olacak. Ayaklar baş olacak ki, halk iktidar olacak. Ayakların baş olmadığı yerde, sadece paraya ve silaha sahip olan bir avuç azınlık iktidar olur. Ayakların baş olmadığı yerde, sadece seçkinler, güçlüler iktidar olur. Keşke ülkemizde tam anlamıyla ayaklar baş olsa. Keşke ülkemizde tam anlamıyla halk iktidar olsa. Keşke ülkemizde para gücünü, silah gücünü elinde bulunduranların değil, halkın dediği olsa. Sonuçta diyeceğim şudur ki, ayaklar baş olsun, halk iktidar olsun!
CHP'DE BAYKAL BAŞKAN AKP ŞAMPİYON!
- Geçen haftasonu yapılan kongrede parti içindeki ve parti dışındaki muhaliflerinin itirazlarına rağmen Deniz Baykal CHP'ye onuncu kez genel başkan oldu. Bu konudaki görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?
- Ben de zaten Deniz Baykal CHP'ye genel başkan olamaz dememiştim; bu ülkeye başbakan olamaz demiştim! Deniz Baykal, CHP'ye on kez genel başkan oldu ama, bu ülkede bir kez başbakan olamadı. Deniz Baykal CHP'ye bin kez de genel başkan olsa, bu ülkede bir kez bile başbakan olamaz! Ama bir askeri darbe olur da darbecilerce zorla başbakanlık koltuğuna oturtulursa o başka. Başka türlü bu ülkede başbakan olamaz. Gerçi Deniz Baykal başbakan olup da ne yapacak? CHP'ye genel başkan olmanın rahatlığını nerede bulacak? Bakın Baykal 30 milyon dolara yaptırdığı saray gibi bir makamda oturuyor. Başbakan gibi o da son model makam arabasına biniyor. Başbakan gibi o da her yere özel uçakla gidip geliyor. Kısacası, başbakan hangi konfora, hangi imkanlara sahipse, o da en az onun kadar konfora, imkanlara sahip bulunuyor. Ancak başbakan ülkenin sorunlarıyla boğuşurken, CHP Genel Başkanı yan gelip yatıyor. Tek yaptığı iş haftada bir Meclis'te konuşmak, arada bir de bir televizyon kanalında konuşmak. Bunun yanında da zaman zaman turistik denebilecek seyahatler yapmak. Deniz Baykal böylesine rahatlığı olan, böylesine büyük imkanları olan, ama buna karşılık hiçbir sorumluluğu olmayan bir işi nerede bulacak? Tayyip Erdoğan da tam dişine göre böyle bir ana muhalefet liderini nerede bulacak? Tayyip Erdoğan ister ki, Deniz Baykal ömür boyu CHP'nin başında kalsın. Tayyip Erdoğan ister ki, Deniz Baykal CHP'nin iktidara gelememesi için ömür boyu bir tıkaç görevi yapsın. Yahu bırakın Deniz Baykal'ın başbakan olmak konusundaki yetersizliklerini; önümüzdeki genel seçimde 75 yaşında olacak Deniz Baykal, nüfusunun üçte ikisi genç olan ülkemiz seçmeninden hiç oy alıp da başbakan olabilir mi? Aslında Deniz Baykal CHP'nin başkanı oldukça, Tayyip Erdoğan da bu ülkenin başbakanı olur! Baykal CHP'nin başkanı oldukça, AKP de sürekli iktidar olur! Kısacası, Baykal başkan, AKP şampiyon!
FİKİRLERİNDEN DöNEN KöŞEYİ DöNüYOR!
- Uzun yıllar savundukları siyasi fikirlerinden dönenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Dün savunduğu fikirleri bugün de savunan biri olarak, fikirlerine sadık kalmış biri olarak söylemeliyim ki insanlar değişebilir, dönüşebilir. İnsan zaman içinde fikren değişim, dönüşüm geçirebilir. Eğer bu gerçekten bir fikrî değişim, bir fikrî dönüşüm ise normal karşılanabilir. Normal olmayan ise insanların fikirlerini para, menfaat, rant karşılığı değiştirmesidir. Mesela adama bakıyorsunuz, sosyalistken ya da İslâmcıyken birden bire fikirlerinde bir değişim olmuş. Dün ezilenlerden yana olan adam, bugün ezenlerden yana olmuş. Dün mazlumlardan yana olan adam, bugün zalimlerden yana olmuş. Dün emperyalistlere karşı olan adam, bugün emperyalistlerin uşağı olmuş. Dün mütevazı şartlarda yaşayan adam, bugün sosyete hayatı yaşar olmuş. Birden bire paraya, mevkiye, üne kavuşmuş. Köşeyi dönmüş, köşebaşlarını tutmuş, köşe olmuş. Böyleleri özellikle holding medyasında çoktur. Holding medyası böyle köşe yazarları, yöneticiler ile doludur. Mesela bunların içinde niye parası da, tirajı da az gazetelerde, dergilerde, yayınlarda yazmaya, çalışmaya talip olanlar yoktur? Onlar için önemli olan sadece fikirleriyse parasına, tirajına bakmazlar, gidip oralarda çalışırlar. Mütevazı bir hayata razı olurlar, fikirleri uğruna çile çekmeye razı olurlar. Kısacası bir insan siyasi fikirlerinden döndüğünde rahatından olmuşsa, mütevazı bir hayata, çile çekmeye talip olmuşsa, o insan gerçekten fikirleri için dönmüş demektir. Ama bir insan siyasi fikirlerinden döndüğünde birdenbire köşeyi dönmüşse, birdenbire köşe olmuşsa ve de holding medyasında köşe başlarını tutmuşsa, o para için dönmüş demektir.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi