Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Gösterge Santos

Gösterge Santos

Fenerbahçe'nin beraberlik golünde, topu Galatasaray kalesinden çıkarıp santraya getiren, ikinci golde de ceza sahasında bulunan Andre Santos, takımdaki isteğin en önemli göstergesi

* Fenerbahçe, bu sezonki en zor deplasmanlardan biri olan Türk Telekom Arena'dan da 3 puanla çıktı. Devre arasında Beşiktaş için söylenen 17'de 17'yi Fenerbahçe gerçekleştirebilir mi?
Futbolda olmaz diye bir şey yok zaten. Fenerbahçe nasıl 10'da 10 yaptıysa bundan sonraki 8 maçı da kazanabilir. Ama kolay değil tabii bu. Zaten zoru başardı Fenerbahçe. Ligin ilk yarısında Sivasspor'la oynadıkları son maçı kazandıktan sonra, devre arasında bir de Yeni Malatyaspor travması yaşadılar. Buna rağmen çok zorlu bir fikstürden 9 galibiyetle çıktılar. Ve bu maçlarda ilk yarıda puan kaybettikleri takımları da yenerek geldiler. Trabzon, Kayseri, Beşiktaş, Galatasaray gibi... Ama şampiyonluk zor bir süreç. Özellikle artık her maç final ve her maç zor geçecek. Camia işi çok sahiplendi. Başkanından yönetimine, teknik direktöründen futbolcusuna ve tabii ki taraftarına kadar herkes konsantrasyonu en üst düzeyde tutuyor.

* Fenerbahçe'nin Galatasaray maçına, önceki maçlardan farklı olarak yavaş ve tutuk başlamasının sebebi neydi?
Çok farklı bir atmosferde oynandı maç. Kontrollü oynayıp hücumdaki formda oyuncularıyla sonuca gitmek istiyordu Aykut Kocaman. Geriye düştü. İkinci yarının başından itibaren oyuna hükmetmeye başladı. Ancak yapılan pasların çoğu merkezde olunca, topa sahip olmasına rağmen gerekli üretkenlik sağlanamadı. Stoch oyuna girdikten sonra ise oyun kanatlara doğru gitti ve takım kenarlara pas yapmaya başladı. İkinci golde olduğu gibi Galatasaray savunmasının dengesi bozuldu.
Ama her şeyden önemlisi, 1-1'i yakalayınca Fenerbahçe, Galatasaray kalesinden topu Andre Santos çıkarıp koşarak santraya getirdi. 2. golde de sağ bek Gökhan Gönül'ün ortasında, Alex'in arkasında sol bek Santos'un olması, aynı anda beş Fenerbahçeli futbolcunun Galatasaray ceza sahası içinde bulunması, takımın oyun anlayışının çok değiştiğinin ve motivasyonun üst düzeyde olduğunun göstergesi. Maçın bitiş düdüğünde Aykut Kocaman ile Alex'in birbirlerine sıkıca sarılması da aslında çok şey ifade ediyordu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi