Yavuz Bahadıroğlu

Yavuz Bahadıroğlu

“Yeni CHP”nin yöneticilerine sorular -2-

“Yeni CHP”nin yöneticilerine sorular -2-

“Türk’ün Yeni Amentüsü” olur da, “Türk’ün Yeni Mevlidi” olmaz mı? Onu da eski (yenisi farklı mı acaba?) CHP zihniyetinin güçlü şairi Behçet Kemal Çağlar yazmıştı...

Ey CHP’yi yönetenler!..


“Türk’ün Yeni Mevlidi” hakkında ne düşünüyorsunuz?


Hepsi bu kadarla da bitmiyor...


Cumhuriyetin 10. Yıldönümü münasebetiyle devlet matbaasında basılan Kemalettin Kamu ve Burhan Asaf (İkisi de dönemin üst düzey memurlarıdır) imzalı bir kitap var...


Adı: “Osmanlı’dan Cumhuriyete: Nasıldı, Nasıl Oldu?”


Bu kitapta, Osmanlı padişahları ile Osmanlı Devleti yerin dibine batırılıyor...


Hatta ey CHP yöneticileri, bugün övdüğünüz Mevlana’ya bu kitap “soytarı” diyor!


Bunun için Mevlana’nın ruhaniyetinden ve Mevlevilerden özür dilemeyi düşünür müsünüz?


Devrin güçlü isimlerinden Adliye Vekili’niz (Adalet Bakanı) Mahmut Esat Bozkurt (ki hâlâ “Medenî Kanun’u getiren adam”, “büyük bir hukukçu” olarak törenlerle anılır), 21 Eylül 1930’da Son Posta gazetesine verdiği demeçte, “Benim fikrim, kanaatim şudur ki, bu memleketin kendisi Türk’tür. Öz Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır, o da hizmetçi olmaktır, köle olmaktır” diyor...


Bu görüşü bugün kökten sakat buluyor ve reddediyor musunuz?


İçinde Atatürk öldüğü için Dolmabahçe Sarayı’nı “Kâbe” ilan etmekten çekinmeyen şair Edip Ayel’in, “Ay yıldızı aldık da senin üstüne sardık/ Ey dertli saray! Kâbe mi oldun bize artık?” diye yazmasını nasıl karşılıyorsunuz?


Devr-i iktidarınızda liselerde okutulan “Tarih II” isimli kitapta estirdiğiniz “inkâr fırtınaları” konusunda bugün ne düşünüyorsunuz? [Bu kitap Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti (bugünkü Türk Tarih Kurumu) tarafından kaleme alınmış, Maarif Vekilliği Talim ve Terbiye Heyeti’nin 12.6.1932 tarih ve 11 sayılı kararı ile ders kitabı olarak kabul edilmiştir]...


Ne düşünürseniz düşünün; bütünü için peşinen “sümme hâşâ” diyerek kitaptan bazı alıntılar yapacağım...


Kur’an’ın tarifi: “Muhammed’in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur’ân denir...


“İslâm ananesinde bu ayetlerin Muhammed’e Cebrail adında bir melek vasıtasıyla Allah tarafından vahiy, yâni ilham edildiği kabul olunur.”


İlk vahiy: Vahiy, ilham fikri Muhammed’den evvel de Araplarca meçhul değildi. Bütün iptidaî kavimler gibi, Araplar da şâirlerin, akıl erdiremedikleri kuvvetlerden ilham aldıklarına inanırlardı. Bu kuvvetler Araplar için cinlerdi.”


“Cinler gûyâ, kâhinlere gaipten haber vermek kudretini ilham ederlerdi. Bu nevi itikatlar Arabistan’da her zaman o kadar canlı ve derin olmuştur ki, Muhammed bile cinlerin vücuduna samimi olarak inanmıştır.”


“O, hakikaten cinlerin şâirlere şiir ilham ettiğine kani idi. Araplar şâirleri bir kâhin gibi telâkki ederlerdi. Muhammed’in Musa, İsa dinlerine dair öğrendikleri de kendisinde bu telâkkiyi kuvvetlendirmiştir.”


“Bu peygamberler melekler vasıtasıyla ilham aldıklarını söylemişlerdir.”


“O dinlerde de cin ve melek telâkkisi vardı. Dinler nazarında cinler, kötü ruhlar olduğundan peygamberler onlardan mülhem olamazlardı.”


“Muhammed de diğer peygamberler gibi kendisine ilham eden kuvvetin insanları iğfal eden bir kuvvet olmayıp, onları hayır ve saadete irşat eden İlâhî bir kuvvet olduğuna samimî olarak inandı.” (Tarih II, s. 90-91).


Merak ediyorum ey CHP yöneticileri: İktidar olursanız aynı ders kitabını tekrar okutur musunuz?


Okutmayız diyorsanız, demek ki yanlıştı?


O zaman milletin karşısına çıkıp bunu söylemeniz ve heba ettiğiniz çocuklardan özür dilemeniz gerekmiyor mu?


Sorularımız devam edecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yavuz Bahadıroğlu Arşivi