Yağmur ATSIZ

Yağmur ATSIZ

TSK ile ilgili olarak yazdığım son yazıya “Huylu Huyundan Vazgeçmez!” başlığını atmışdım. Anlıyorum ki bu konudaki her yazıma aynı başlığı atabilirim.

Yanlış anlaşılmamak için tekrâren:

Ben Türk Ordusu’nun “yıpranması” için değil tam tersine adam gibi modern bir orduya dönüşebilmesi uğruna didiniyorum. Onun için her yazımdan sonra birtakım emekli subayları “dâvâcı” olarak üzerime salmakla kimse beni bu tavrımdan vazgeçiremez. “İlgililer”e duyurulur!

İkinci vurgulamak istediğim husus, benim, bütün subaylarımızı değil aklı fikri darbede, cuntada, maddî çıkarında ve terfîde olan Yeniçeri kalıntılarını hedef aldığımdır. Eğer Ordumuz ve Donanmamızdaki şerefli subaylarımız olmasa bugün biz değil Ergenekon, Balyoz, Heron vs. gibi ucu hıyânet-i vataniyyeye kadar uzanma ihtimâli bulunan rezilliklerle uğraşmak, çıplak canımızı kurtarmak için debeleniyor olurduk.

Yâni elmalarla atkestânelerini aynı sepete koymayalım!

Gelelim asıl mevzua:

GK evvelki gün internet sitesinde bir tehdid mesajı yayınladı.

“Yargı sürecine müdâhale anlamına gelebilecek davranışlardan özellikle kaçınan Türk Silahlı Kuvvetleri...” diye söze girip yargı sürecine müdâhale ederek suç işledi!

Garib tesâdüf tam onların bu tehdid mesajını koydukları gün değişik gazetelerde değişik sütun yazarları da TSK’nın artık bu işlerden elini çekip Libya gibi sırf kendi alanlarını ilgilendiren işlere yönelmekden ne kadar mutluluk duyduğunu sevinçle tesbît ediyorlardı.

Ama dediğim gibi huylu huyundan vazgeçmiyor işte!

Vazgeçmeyince de bizlere geviş getirir gibi mütemâdiyen aynı hususları tekrâr etmekden başka çâre kalmıyor tabii.

Onun için mecbûren bir daha:

TSK’da 365 general ve amiralle bir “kumandan enflasyonu” vardır! Buna karşılık her teğmen olan aşağı yukarı mutlakâ albaylığa kadar yükselebildiğinden takım ve bölük kumandanı sıkıntısı yaşanmaktadır. 250.000 kişilik Alman ordusundaki toplam general ve amiral sayısı 29’dur. Şimdi mevcûdu 160.000’e indirince daha da azalacakdır.

General ve amirallerimizdeki bu darbe ve cunta merâkı ideolojik bir tornadan geçmişlik kadar işsizlikden de kaynaklanmakdadır. O bakımdan en aşağı beş yıllık bir süre için terfîlerin her seviyede durdurulup normal hiyerarşik piramidin yeniden tesîsi elzemdir. GK başkanlarının her demokratik ülkede olduğu gibi savunma bakanları “emrine” verilmesi hâkezâ! Ayrıca özellikle general ve amirallerle zevcelerine tanınmış bulunan ve “Majestelerinin Ordusu”nda dahî eşine rastlanmayan ayrıcalıklar derhâl kaldırılmalı ve garson ve uşak olarak çalıştırılan yaklaşık 180.000 Mehmedcik sür’atle aslî görevlerine döndürülmeli, zâten genel askerlik mecbûriyeti çağdışı bir uygulama olduğundan hızla profesyonel TSK’ya geçilmelidir.

Ek olarak OYAK gibi askerlikle hiç alâkası bulunmayan “bol akçalı” işler askeriyenin uhdesinden alınmalı ve en önemlisi eğitim sistemi 21. Yy.’ın ihtiyaçlarına cevab verecek niteliğe getirilmelidir.

Bakalım ölmeden bu meseleyi daha kaç yüz kere yazmak zorunda kalacağım!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi