Türkiye nasıl bölünür?

Türkiye nasıl bölünür?

Ne tuhaf değil mi? Bir yandan iktidar partisine yönelik kapatma davası devam ediyor.

öte yandan özellikle dış politikada çok önemli adımlar atılıyor.

Türkiye’nin Lübnan konusundaki sıcak ilgisi devam ediyor. Suriye ile ilişkilerde yeni adımlar atılıyor. İran konusunda hissedilir derecede artan baskıya rağmen Türkiye dengeli yaklaşımını korumaya çalışıyor.

Hepsinden önemlisi Irak gibi karmaşık bir sorunla ilgili kapsamlı bir devlet politikası belirleniyor ve kararlılıkla uygulanıyor. Hükümette bu anlamda bir kırgınlık, küskünlük, bezginlik, kenara çekilme arzusu görülmüyor. Bu nokta önemli.

Kapatma davasını açanlar/açtıranlar, bu meselenin iç politikadaki yansımalarını doğru dürüst hesap etmedikleri gibi, dış politikayı da dikkate almamışlar. Olup bitenden anlaşılan bu.

Davanın Türkiye’nin demokrasi tecrübesine vereceği zararlar konuşuluyor. Ekonomiye verdikleri zaten ortada. Ancak en az bunlar kadar önemli olan, Türkiye’nin kendi içinde ve bölgesinde sağladığı dengeler. Kapatma davasının asıl ürkütücü yanı, bu dengeleri alt-üst etme ihtimali.

Bırakın oy almayı, milletvekili çıkarmayı; Güneydoğuya gidemeyen, bölgeyi kaybedilmiş sayan zihin, AK Parti’nin orada aldığı oy oranı üzerinde tekrar tekrar düşünmeli. Bu destek, salt bir siyasi partiye verilen oydan ibaret değildi. Hatta bu desteğin sadece bölgeye yapılan yatırımlarla açıklanması da mümkün değil.

Bu bir arayışın, bir arada yaşam arzusunun ifadesiydi.

Bu desteğin parantezi iyi okunmalı. çünkü bölgede yıllardır ağır bir sorunun baskısı altında yaşayan milyonlarca insan, ilk defa bu kadar yüksek sesle ‘Ben bu ülkede yaşamak istiyorum’ mesajını verdi.

Bölgenin zor ve ağır şartları altında böyle bir mesajı vermenin ne kadar önemli olduğunu, bugün anlayamazsak, yarın çok geç olabilir.

Yıllar yılı sağlanamayan, hatta her geçen gün biraz daha kopan bağların yeniden kurulması için bundan daha önemli bir fırsat, daha uygun bir zemin karşımıza çıkmadı.

Kimsenin bunu yok sayma, harcama lüksü olamaz.

Ne CHP, ne MHP, ne de bir şekilde kendisine ‘muhalefet’ rolü biçen odaklar bunu görmezden gelemezler.

Türkiye’yi sürekli olarak ‘Irak’ın kuzeyinde bir Kürt devleti kurulursa bölünürüz’ tehdidiyle korkutmaya çalışanlar, nedense meselenin bu yanı üzerinde durmuyorlar.

Umut ederiz ki birileri ‘Bize yar olmayan, kimsenin olmasın’ çılgnlığı içinde değildir.

Aksi takdirde bunun bedelini ödeyen sadece Erdoğan ya da AK Parti olmaz.


İstanbul’da tedavi

gören önemli isim


Türkiye’nin Irak politikasındaki önemli adımları size aktarıyoruz. Bu arada önemli bir kulis bilgisini de sizinle paylaşmış olalım.

Şu anda Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimden önemli bir ismin oğlu Türkiye’de bir hastanede tedavi görüyor. Güvenlik gereği ismini veremiyorum.

Bu bilgi neden önemli? Şundan önemli.

Türkiye, peşpeşe gelen kara ve hava harekatlarının ardından Kuzey’deki ilişkilerini yeniden canlandırıyor.

Ankara, terör konusunda olumlu adım atıldığı sürece kendisinin bölgedeki tüm gruplarla yakın olacağı mesajını MGK bildirisiyle ilan etti.

önceki akşam Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın söyledikleri de bu denkleme işaret ediyor. Büyükanıt, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin tavrında yumuşama olup olmadığı sorusuna ‘Olumlu gibi görünüyor’ cevabını verdi.

Mesut Barzani’nin ‘Türkiye ile ilişkiler iyiye gidiyor. İki taraf arasında psikolojik engel ortadan kalktı’ sözleri de bu sürecin ifadesi.

İşte bölgesel yönetimden önemli bir ismin oğlunun Türkiye’de tedavi görüyor olması bu yeni duruma işaret ediyor.


Medyanın gözü Etimesgut’ta


Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen Medyacup futbol turnuvası artık geleneksel hale geldi.

Ankara’da görev yapan medya kuruluşlarının çıkardığı tam 33 takım dün çekilen kurayla birlikte zorlu bir mücadeleye girecekler.

Bizim grubun gazete ve 24 TV olarak iki takımla katıldığı turnuvanın fikstür çekimi, TRT Genel müdürü İbrahim Şahin’in misafirliğinde gerçekleşti.

çok sayıda meslektaşımızın da katılımıyla gerçekleşen törende, Ankara’daki medya mensuplarını iki yıldır Etimesgut’ta misafir eden Başkan Serhat Kemal Yılmaz da bulundu.

33 takım ve yüzlerce meslektaşımız, 12 Mayıs’tan 1 Haziran’a kadar sürecek turnuvada önce 8 ayrı gruptan çıkma mücadelesi verecek. Ardından eleme turları ve finaller gelecek.

Herkese şimdiden başarılar. Bu organizasyonun sahibi olan Etimesgut Belediyesi’ne ve Başkan Serhat Kemal Yılmaz’a da teşekkürler.

Her vesileyle bir şekilde çekişen, rekabet eden, hatta çatışan medya kuruluşlarını dostluk zemininde biraraya getirdikleri için.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi