Ersoy Dede

Ersoy Dede

Haberal İttifakı

Haberal İttifakı

Devlet Bahçeli, CHP lehine adayını geri çekti mi, çekmedi mi? Bahçeli’nin seçim startını vermeden evvel, seçmenine bu sorunun yanıtını vermesi gerekir. Meraklanmayın anlatacağım. Hem de en ince ayrıntısına kadar. Dedi-kodulardan uzak, gerçekleri yazacağız. Her zaman olduğu gibi.
¥
Çok eskiye gitmeyeceğim. Sadece son dönem siyasi macerasını anlatacağım size Mehmet Haberal’ın. Ama önce Kılıçdaroğlu’nun yanlış bildiği ve anlattığı iki gerçeği açıklayalım. Kılıçdaroğlu, Haberal’ın Zonguldaklı olduğunu söyledi.. Yanlış.. Haberal Rizelidir.. Yine Kılıçdaroğlu, aileden Halk Partili olduğunu söyledi Haberal’ın.. Tamamen yanlış.. Atadan babadan Demokrat Partili bir ailedir Haberal ailesi.. (Tıpkı Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum gibi)..
¥
Gelelim işin MHP ayağına.. Haberal’ın oğlu Erkan Bülent Haberal MHP yöneticisi. Ve bu seçimde aday olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Dahası kendisi de aday olmayı çok istiyordu. Bu konuda Bahçeli ile görüştüğü, Zonguldak 1. sırayı garantilediği konuşuluyordu. Jr.Haberal ile ilgili tek tartışma, yine Zonguldak 1. sıranın teklif edildiği Ali Uzun ismi etrafında yaşanıyordu. Eğer Ali Uzun da aday olacaksa, Ankara’dan gösterilebilirdi. Zira Jr.Haberal’ın altında ikinci sıraya konulursa seçilme ihtimali yoktu ve Bahçeli bunu biliyordu. Oğlu parti yöneticisi olduğu için Mehmet Haberal’ın da MHP’den seçilerek dokunulmazlık zırhına bürünebileceği öne sürülmüştü. Ama Genel Başkan seçildiği kongrede Haberal’a selam gönderen Kılıçdaroğlu’nun üzerinde de ciddi bir “Haberal baskısı” vardı. (nereden vardı bu baskı diye soranlara Gürsel Tekin açıklar sonra onu) Vel hasıl-ı kelam CHP’den aday oldu Mehmet Haberal. Bu tamamen CHP’nin meselesi gibi göründüyse gözünüze hemen Devlet Bahçeli’nin yanıtlaması gereken sorularımıza geçebiliriz.
¥
Mehmet Haberal’ın Zonguldak’tan CHP adayı olması ile birlikte, oğlu Erkan Bülent Haberal’ın, adaylıktan vazgeçtiği doğru mudur? MHP siyasetinde önemsediğiniz bir isimdi ise Jr.Haberal, babasının siyasi geleceği adına partinizin siyasi geleceğine karşı bir karar vermesi, tarafınızdan nasıl karşılanmıştır?

Mehmet Haberal’ın Zonguldak’tan CHP adayı olması ile birlikte, partinizin Zonguldak’ta 1. sırada aday olarak göstereceğine kesin gözüyle bakılan, Haberal’ın sağ kolu, Başkent Ün. Hastanesi’nin müdürü Ali Uzun liste dışı bırakılmış mıdır? Ali Uzun, (seçim bölgesi değiştirilerek değil) liste dışı bırakılarak sistemden çıkarılacak kadar önemsiz bir siyasi figürdü ise, son dakikaya kadar neden ilk sırada tuttunuz? Bahçeli, MHP seçmenini, CHP’ye çalışmadığına ikna etmelidir. Zira Zonguldak listelerinde yaptığı bu son dakika değişiklikleri, tamamen CHP’nin seçimden galip çıkması için yapılan örtülü ittifaktan başka bir şey değildir. Yoksa Haberal’ın aday yapılarak cezaevinden çıkarılmasını isteyen güçler, aday olduğu yerde önünün açılması için de gereken tedbiri aldı mı?

MUHARREM İNCE İLE BAKANLIK PAZARLIĞI

Demek ki CHP adaylarını böyle belirledi. Muharrem İnce, “CHP, seçimi kazanırsa ben de bakan olacağım” dedi. Kendi kendine diyemez ya. Elbet birileri ona böyle söyledi. “Seçimi kazanalım, sen de bakan olursun” dediler demek ki. İnce arkadaşa birinin hızlandırılmış idare hukuku dersi vermesi gerekiyor. Zira o hâlâ zannediyor ki, “partisinin başkanı kendisini bakan olarak görevlendirebiliyor” İnce arkadaş; Anayasa’da başbakan ve bakanların nasıl görevlendirileceği yazılı. Eğer Cumhurbaşkanı Gül’den kesin bir söz almadıysanız, Kılıçdaroğlu’nun vaatleri size yetmeyebilir. Söylemedi demeyin. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi