LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Bin Ladin gider, Bin bir Ladin gelir!

Bin Ladin gider, Bin bir Ladin gelir!

- Lütfü Bey; Afganistan’da, Irak’ta ABD işgaline karşı direnen El Kaide Lideri Bin Ladin’in öldürüldüğünün açıklanması, ABD, İsrail ve onların dünyadaki yandaşlarınca kurtuluş günleri gibi kutlanmakta. Neler söylemek istersiniz bu konuda?
- Bin Ladin’i doğuran neden nedir? Arabistan’ın en zengin ailelerinden birine mensup olduğu halde, ailesi milyarlarca dolara hükmettiği halde, Suudi prensleriyle birlikte büyüyüp aynı okullarda okuduğu halde, ailesi dünya çapında bir müteahhitlik şirketinin sahibi olduğu halde, Bin Ladin’i dağlarda savaşmaya iten neden nedir? Dünya çapında müteahhit olabilecekken, bundan vazgeçip mücahit olmasının nedeni nedir? İstese dünyanın en zenginleri gibi zevk-ü safa içinde yaşayabilecekken, ona ömrünün çoğunu mağaralarda geçirten neden nedir? Bozulan sağlığına rağmen yine de direnişini sürdürmesinin nedeni nedir? Öncelikle bu ve benzeri soruların cevabına kafa yorulması gerekir. Çünkü konunun can damarı bu soruların cevabında gizlidir. Eğer emperyalistler Afganistan gibi Müslüman ülkelerin topraklarını işgal etmeselerdi, bu topraklar Bin Ladin’i doğurabilir miydi? Eğer ABD emperyalizmi Irak’a saldırıp bir milyonu aşkın insanı katletmeseydi, Iraklıların ülkelerine tecavüz etmeseydi, bu topraklarda Bin Ladin varlığını sürdürebilir miydi? Emperyalizmin askerleri işgal ettikleri topraklarda akıl almaz zulümlere, vahşetlere girişirlerse, insanların yatak odalarına kadar girerlerse, kadınlara tecavüz ederlerse, o topraklar Bin Ladin’lere gebe kalmaz mı? Ve o gebelikten Bin Ladin’ler doğmaz mı? Bilinmelidir ki dünyada emperyalizmin işgali, zulmü, vahşeti sürdükçe, dünya Bin Ladin’lere gebedir! Bin Ladin gider, Bin bir Ladin gelir! Ancak dünyada emperyalizmin varlığı, zulmü, vahşeti biterse, o zaman Bin Ladin’ler dünyaya gelmeyebilir. Onun içindir ki Bin Ladin’in öldürülmesinin ABD, İsrail ve onların yandaşlarınca kurtuluş günleri gibi kutlanması gerçekçi değildir. Dünyada terörün bitmesi bizim de dileğimizdir. Ama ancak terörü yeşerten bataklık kurutulursa terörün kökü kurutulabilir. Dünyadaki terör ancak ABD’nin dünya halklarına uyguladığı terör biterse bitebilir. ABD’nin dünya halklarına, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulümler bitmedikçe, Bin Ladin ölse de Bin bir Ladin doğar!
ONLAR ABDSAVAR DEĞİL ABDSEVER!
- Kemalist çevreler Ergenekon, Balyoz gibi davalarda yargılanan generallerin ABD emperyalizmine ve onun güdümündeki NATO’ya karşı oldukları için tutuklanıp cezaevine konulduklarını iddia ediyorlar. Kemalistlerin bu iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz?
-Ülkemizde ABD emperyalizmine ve onun güdümündeki NATO’ya karşı olan her meslekten, her görüşten pek çok insan var. ABD emperyalizmine ve onun güdümündeki NATO’ya muhalefet eden İslamcı, sosyalist birçok aydın var. Peki onları niçin mesela Ergenekon davasına dahil edip hapse atmıyorlar? Demek ki Ergenekon, Balyoz gibi davalarda ABD’ye ve onun güdümündeki NATO’ya karşı olanların tutuklanıp hapse konuldukları iddiası gerçeği yansıtmıyor. Kaldı ki tutuklu generaller de dün de bugün de orduyu yönetenler de “Biz ABD’ye, NATO’ya karşıyız” demiyor. Aksine her işbaşına gelen Genelkurmay Başkanı, “Biz ABD’ye, NATO’ya bağlıyız” diyor. Türkiye’deki ilk askeri darbe olan 27 Mayıs’ı gerçekleştiren komutanların daha ilk açıklamalarının ilk cümlesinde, “ABD ittifakına, NATO’ya bağlıyız” dedikleri biliniyor. ABD’ye, NATO’ya karşı mücadele eden gençlerin, mesela Deniz Gezmiş, Mahir Çayan gibi eylemci gençlerin, 12 Mart türü darbe dönemlerinde darbeci generallerce katledildikleri biliniyor. Ve de ülkemizin gördüğü en kanlı darbe olan 12 Eylül’ü, ABD yönetiminin “Bizim oğlanlar” dediği generallerin emir komuta zinciri içinde gerçekleştirdikleri de biliniyor. Görülüyor ki onlar ABDsavar değil ABDsever! Onların da Ergenekon, Balyoz davalarında yargılanan generallerin de ABD’ye, NATO’ya karşı olmak gibi bir tavrı bulunmuyor. Aksine NATO’da, ABD’de görev yapmak bir övünç sayılıyor. Üstelik Aydınlık gazetesinde yayınlanan Wikileaks belgesindeki iddiaya göre, ordumuzun üst düzey komutanlarının atamalarında ABD’nin de görüşünün alındığı belirtiliyor. Kısacası, generallerin ABD’ye, NATO’ya karşı oldukları için tutuklanıp hapse atıldıkları iddiasının hiçbir gerçekçi yanı bulunmuyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi