Rıdvan Dilmen

Rıdvan Dilmen

Son 10 yıla damga vurdu...

Son 10 yıla damga vurdu...

Sezonun ikinci yarısında 17 maçta 16 galibiyet alan Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz. Bu şampiyonluk, 18. Şampiyonluk olması nedeniyle de önemli. Çünkü Fenerbahçe Türkiye'de en çok şampiyonluk yaşayan takım oldu.
Türk futbolunda son yıllarda ne kadar büyük bir heyecan yaşandığı ortada. Son 4 yılda 4 farklı şampiyon çıktı. Sırasıyla Galatasaray, Beşiktaş, Bursa ve Fenerbahçe bu sevinci yaşadı. Trabzonspor da 82 puan toplayarak gerçekten büyük bir başarı elde etti.
Geçen sene yaşanan dramatik kayıptan sonra Fenerbahçeliler'in bu kadar sevinmesini normal olarak görüyorum. Dün başlayan kutlamalar bugün de devam edecek.
Aykut Kocaman'la devre arasında Antalya kampında beraberdik. Bana "Göreceksin, Antalya ve Trabzon maçlarını kazanırsak, şampiyonuz" demişti. Hakikaten de beklediği oldu. Aykut hocaya, ailesi, kökeni öyle güzel bir soy isim hediye etmiş ki; gerçekten de Kocaman bir yürek. Böyle centilmen bir sporcu arkadaşım olduğu için çok mutluyum. Kendisi hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşadı ve Fenerbahçe tarihine geçti.

FUTBOL OLMAYINCA ZORDU
Aziz Yıldırım, Yeni Malatya mağlubiyeti sonrasında inanılmaz moralsizdi. Fakat 'Aykut Hoca'yı gönderecek misin?' diyenlere hep 'Asla' yanıtını verdi. 'Hocayla devam edeceğim' dedi. Taraftarın ben bu kadar coşkulu olduğunu hiç görmemiştim. Onlar da çok istedi bu şampiyonluğu. Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Trabzonlu dostlarımızın da saygı duyduğunu düşünüyorum. Umarım Trabzonspor da bu moralsizliği bir an evvel atlatır ve Şampiyonlar Ligi gruplarına kalır.
Sonuçta Fenerbahçe, gerçekten son 10 yıla damgasını vurdu. 2003 ve 2009 dışında hep yarışın içinde oldu futbolda... 4 ana branşta da hep şampiyon oldu veya şampiyonluğu kovaladı. Tabii Ali Koç'un dediği gibi futboldaki şampiyonluk olmayınca diğerleri pek gözükmüyordu.
Futbolculara dönersek, bence bu sezonun en önemli 3 oyuncusu Alex, Gökhan ve Volkan... Mert'in Trabzon'da kurtardığı penaltı çok çok önemliydi. Topuz'un Trabzon'da attığı tek golün bile katkısı oldu. Emre, aklıyla takımı çok rahatlattı. Selçuk sakatlıklar dışında verimliydi. Niang 'Acaba geçen sene olsa Fener şampiyon olur muydu?' dedirtecek kadar iyiydi. Lugano, Santos, Yobo başarılıydı. Stoch, Dia zaman zaman kıpırdandı. Ama Alex hakikaten bambaşkaydı. Kendi kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rıdvan Dilmen Arşivi