Rahim Er

Rahim Er

MİRAC

MİRAC

Şayet, kalem olmasaydı kelam öksüz kalırdı... ama, hiç bir kalemde kelamla kıvam bulmuş sohbetin ledünni/gönülle örülen lezzeti bütünüyle tadılamaz.
Mirac, yegâne Sevgili’nin göklere yükseldiği ve dünya zamanından çıkıp, ahiret zamanında Allahu teâlâ tarafından kabul edildiği muhteşem hadisenin ismidir.
Şanlı Peygamber’in -sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem- Mirac’ta maveradan/ötelerden, ötelerin ötesinden getirdiği bir büyük haber de Sidret’ül Münteha’da yazıcı meleklerin mevcudiyeti ve onların divitlerinden çıkan yazı sesleridir.
Mirac, yokların varlığıdır... harf yok, kelime yok, söz yok, mekân yok, yön yok... bu dünyaya, fani olana mahsus hiç bir şey orada yok, yok bile yok... Ezelî olan Allah ve ebedî olan Sevgili vardır, Sevgili Peygamberimiz vardır.
Miracı, her beynin idrak etmesi mümkün değil. Bazı kafalar, imanı akıl süzgecinden geçirmekle malûldür. Onlar, güneşi mum ışığıyla yoklamaya çalışırlar.
Miracın iki müstesna hediyesi vardır. Biri Peygamber’in -aleyhisselam- getirdiği 5 vakit namazdır. Diğeri, yetişkinlerde ilklerin ilki, İslamın teslimiyet numunesi, Hulefa-i Raşid’in en yükseği, Peygamberlerden sonraki erişilmez zirve Hazreti Ebubekir’in büyük imtihandaki çarpıcı cevabıdır:
-O diyorsa doğrudur!
Bu yükseliş, bu akıl ötesi maveraî hadiseyi gerçekleştiren Şanlı Peygamberi derin hurmet ve en mümtaz selamlarla selamlarız... O, seyyîd’il evvelîn ve’l ahirîndir/ kendinden önce gelmiş olanların ve kendisinden sonrakilerin en yükseğidir.
Sevgili Peygamberim kitabından Mirac bahsini okumanızı ve kaset/ cd’den de miracı dinlemenizi tavsiye ederiz.
Miraca sevinenlere, mirac rahmet sebebi olsun der...amin, bin kere amin diye de niyazda bulunuruz. Habersiz olanlar içinse uyanma vesilesi olmasını dileriz... amin, tekrar tekrar amin.
Mirac gün ve gecenizi tebrik ediyoruz. Dualarınıza ihtiyacımız var.
Miracta ümmetim... diyen Peygamberin, ümmetinden her ferdin kendisinin de içinde bulunduğu büyük ümmet camiasını düşünme vaktidir. Düşünme ve kalbden dua mükellefiyeti.
Hastalara, borçlulara, mazlumlara, hürriyetsizlere, muratsızlara, işsizlere, çaresizlere, yolculara, geçimsizlere...
Dua...

> Mirac, yokların varlığıdır... harf yok, kelime yok, söz yok, mekân yok, yön yok...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi