Rahim Er

Rahim Er

Bu Mecliste grev vardır!

Bu Mecliste grev vardır!

> Siz vekilsiniz, her şeyi keyfinizce yapamazsınız? Vekaletin sahibi olan millet, size ne boykot, ne protesto, ne grev, ne de eylem izni verdi.

Şöyle bir manzara tahayyül ediniz, TBMM’nin önü. Arkadaki duvarda ‘Bu Mecliste grev vardır!’ afişi asılı. Afişin önünde ellerindeki pankartlarda ‘Grev bizim hakkımız, söke söke alırız!!! Tüm CHP’liler Vek-Bir ile ‘Boykot bizim hakkımız, su gibi aksın kanımız!!! Tüm DTP’liler Platformu!’ Yazan beyaz önlükler giymiş grev sözcüsü vekiller bulunuyor. Tüm- CHP’liler Sen-Bir’in önlüklerinin üzerinde altı ok ve Atatürk portresi vardır, Tüm DTP’liler Platformu yazanların önlüklerinde ise üç renk ve Apo portresi...
Siyasi hayatımız böyle bir skandal yaşar mı?
Bunu bize geçen hafta sorsaydınız yadırgardık. Ama salı günü iki partinin meclisi boykot ederek bir ilk ilk mektep müsamere sahnesi olan and içmeyi protesto ederek türlü mızıkçılıklara girmeleri üzerine ‘olabilir’ diyoruz.
İki parti de aynı tarihî sol ideolojiden beslenmektedir. Bugünkü CHP’li vekillerden bazıları veya onların ağabeyleri sol yumrukları havada devrim andları içe içe Divanyolu’nda yürürken PKK’nın çekirdeği Doğu Devrim Ocakları, pankartlarını taşıyan Marksist Kürtler de onların himayesindeydi.
Red, inkâr, protesto, grev, işgal, yıkmak bu ideolojinin dokusunda vardır. Nitekim o tarihlerde Ortanın Solu diye sade suya tirit güya sol bir ideolojiye tutunan İsmet İnönü, ‘işgalle boykot birdir’ demiş ve bu garip ifade yıllarca kınanmıştı.
Bu itibarla bir gün bazı fanatikler yukarıdaki fotoğrafı verip Türkiye’yi dünya önünde küçük düşürebilirler. Onunla da kalmayıp vaktiyle 70’li yıllar militanlarının Beyazıt Kulesi’ne kızıl bayrak çekmeleri gibi TBMM’nin çatısına tırmanarak oraya partilerinin flamalarını da asabilirler.
CHP ve DTP’de özgür iradenin bir küçük holigan grup tarafından esir edildiğini düşünmek, çoğunluğun sağduyu sahibi olduğunu kabul etmek istiyoruz. Bu zannımız doğru ise çoğunluk, kendilerine tahakküm eden bu ‘70’ler ideolojik sapmasına izin vermemelidir. Bu maceranın sonu karanlıktır.
Hani yeni CHP’ydi?
Hani topluma daha açık yeni DTP’ydi?
Bu muydu yeniliğiniz?
Haydi çocuklar okula! der gibi size de haydi vekiller meclise mi demeli?
Hanımefendiler, beyefendiler? Siz vekilsiniz, her şeyi keyfinizce yapamazsınız? Vekaletin sahibi olan millet, size ne boykot, ne protesto, ne grev, ne eylem ve ne de taşkınlık izni verdi. Sizin vazifeniz vakar ve efendiliğinizle TBMM’ye gidip hizmet etmektir. İlk ve en büyük hizmetiniz de sivil anayasa yapmak olacaktır.
Bu millet, aldığı asgari ücretin, emekli maaşının 15 katını size layık gördü?
Var mısınız, meclise gitmediğiniz günlerin maaşınızdan kesilmesine?
Haydi meclise, bırakın mızmızlaşmayı!
Unutmayınız orası iş yeri değildir.
Orada çare üretilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi