Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

İHL, 16 Temmuz, vs..

İHL, 16 Temmuz, vs..

Türkiye’nin çok yoğun bir siyasi gündemi var.. Siyaset, futbol ve ekonomi arasına sıkışmış bir hayat hayat değildir..
Bir başka gündemi daha var Türkiye’nin, sivil gündem.. Ve bana kalırsa asıl önemli olan da bu.. Siyaset de gündem de bunun için var aslında.. Siyasete yön verecek irade de bu fideliklerde yetişecek, öte yandan..
Bizim İmam Hatipler kıpır kıpır bu arada.. Geçen gün Kartal İmam-Hatip’ten arkadaşlar vardı. O zor günlerin direnişçi çocukları bugün kocaman adamlar olmuşlar, iş adamı, hukukçu, bürokrat, diplomat..
Birkaç gün önce de Yusuf Kara ile buluşmuştuk. WONDER’in başkanı. Sadece İstanbul’da 100’den fazla WONDER’li genç var.. Viyana’ya ilk gidişlerinde tedirginlik vardı. Dışlanmışlar ve hakları ellerinden alınmıştı, bilmedikleri bir ülkeye gidiyorlardı. Çoğu ilk kez yurtdışına çıkıyordu.. Yurttaşları tarafından kuyuya atılmışlardı.. Şimdi alınları ak, başları dik, birkaç dil bilen genç insanlar olarak, kimi evlenmiş kucağında çocukları ülkelerine dönüyorlar, her biri birer “Yusuf” olarak.. Onlar Hacer’in çocukları, onlar bizim İsmail’lerimiz..
“Yusuf Kara”, adı Yusuf diye özellikle seçilmedi.. Kızlarımızın ablası ise Alevi bir gelenekten gelen “Nadire”. Nadir bir insan.. Kara günler artık geride kalıyor.. Önümüzde aydınlık günler var. Kartal İmam Hatip Mezunlar ve Mensuplar Derneği’nden Selim Başdemir ve Hilmi Yavuz geçen gün ziyaretime geldi. Konuştuk biraz.. Artık İmam Hatiplilere ayrımcılık yok. Gençleri İmam Hatip’e çağırıyorlar.. Herkes İmam Hatipli olamayacak. Düz liselere gidenlerin de İmam Hatip kitaplarını alıp evlerinde okumaları gerek.. Tâ ki, temel dini dersler, bütün din mensupları için seçmeli ders olarak müfredata girene kadar.. Anayasa değişikliğinden sonra belki yeni MEB bu konuya da el atacaktır..
Evet gençler haydin İmam Hatip’e, önkayıtlar ayın 20’sinde bitiyor.. Artık katsayı sorunu da yok! Geç kalmayın.. Defalarca sıralarından Türkiye birincileri çıkaran Kartal İmam Hatip’ten gençler, “Efsane geri dönüyor” sloganı ile zeki, çalışkan, sorumluluk duygusuna sahip geleceğin liderliğine aday gençleri bekliyorlar..
16 Temmuz Gençlik Hareketi’ni biliyorsunuz. Her gün mail alıyorum.. Suriye’deki Esad yönetimini protesto etmek için birçok gençlik STK’sının bir araya gelmesiyle oluşan ‘16 Temmuz Gençlik Hareketi’ yarın Suriye sınırında Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’na dayanacak. Ümmet arasına yeni sınırlar çizmeye çalışanlara inat bu gençler, insanlığın arasına çizilen sınırları aşmak için bir araya gelmişler..
Grup adına açıklama yapan Abdülkadir Sarıbay ve Abdullah Can, “Ortadoğu’nun geleceğini İsrail, Amerika ve diğer emperyalist güçler belirlemeyecektir. Ortadoğu’nun geleceğini, Ortadoğu’nun gençleri belirleyecektir” diyor.. Bunlar Arap Baharı’nın Arapların tekelinde olmadığının altını çiziyorlar ve Erdem Bayazıt’ın mısralarında ifadesini bulan: “Bekleyin inananlar, bahar gelecek bahar” çığlığına, “Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın” diye cevap veriyorlar..
Bizim Adem Çevik gibi tek kişilik ordularımız da var. Mesela alın size Abdullah Harun’un www.ergenekon.ws’si. Amerika’da bir Ankaralı kız www.islamicity.com sitesi ile gündemde.. Bu ülkenin çocukları harikalar meydana getiriyorlar. Alın size MSP yazılımı..
Say say bitmez..
“Dünyanın kalbini dinle, geliyor adım adım, dallar meyveye dursun, selama dursun zaman. Sabır, savaş, zafer! Adım Müslüman” 12 Mart’tan sonra ADIM adı ile bir dergi çıkarmıştım ve ser levhasında Erdem Bayazıt’ın bu mısraları yazılı idi.. İçeride de Osman Sarı’nın taş kasidesi. “Taş taş değil, bağrındır taş senin, nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin”.
AKV’nin bir yan kuruluşu olan SEKAM aile konusunda çalışıyor. Namaz Platformu’muz var, Kur’an okuma kampanyalarımız, daha neler neler.. http://www.sarieylem.com/ feminist olmayan bir kadın hareketi var.. Bizim Beşir Eryarsoy’un akademisyen bir oğlu varmış. İşletmeci, onunla tanıştım. Kamil Darbaz’ın oğlu Yasin Darbaz ile geldiler.. Enes Eryarsoy. Camileri ziyarete gelen turistlere, İslâm hakkında bilgilendirmeler yapıyorlar. Dil bilen hanımlar, beyler haydin camiye, tebliğe.. İnsanlar turist olarak gelip Müslüman olarak dönüyorlar ülkelerine.. İmkanı olanlar bu kardeşe değişik dillerdeki kitap ve CD’ler için maddi yardımda bulunabilirler..
Daha yazacak bir sürü şey var, ama şimdilik bu kadar, çünkü yer bitti. Ama bu konuya yine döneceğim.. Selâm ve dua ile..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi