Ersoy Dede

Ersoy Dede

TSK içindeki ihanet şebekesi

TSK içindeki ihanet şebekesi

Kandil’e yapılan hava harekatının gerçekten de harekat başlamadan evvel sızmış olma ihtimali var mıdır sizce? Ne kadar tüyler ürpertici bir soru değil mi? Fakat “Heron İhaneti” aklıma geldikçe bu ihtimal kafamda daha da kuvvetleniyor..

Hatırlayın 2007 yılının ekim ayında bir pilot üsteğmen, bir pilot yarbayı telefonla arıyor. Sinirli bir şekilde, “Çok zayiat veriyoruz” diye bağırarak, “Ya Heron’ları düşürün, ya koordinatlarını değiştirin” diyordu. Verilen zayiat, PKK’nın zayiatıydı. Ama üsteğmenin bu serzenişine yarbay, “Ne saçmalıyorsun sen?” yanıtını vermedi.. “Tamam bakarız” dedi. Bu ihanet şebekesinin silahlı kuvvetler içinde yer bulduğunu düşündükçe, geçen Çarşamba akşamı hava harekatının başlayacağının da PKK’ya uçurulduğuna inanırım. Çok özür dilerim... Hatta eski savcı Gültekin Avcı’ya göre, bu istihbarat PKK’nın dağ kadrosuna, üst subay kadrosundan yani komutanlardan gitti.. Yaşananlara bu pencereden baktığımızda yapacağımız hiçbir yorum havada kalmaz. Örneğin yüzlerce bombardımana rağmen neden PKK’lı kayıpların ya da tesirsiz hale getirilenlerin sayısının az olduğu sorusunun cevabı burada gizli olabilir.

Ama ben size başka bir şey söyleyeceğim. PKK’ya yakın haber kaynakları da, PKK’ya muhalif Kürt siteleri de aynı şeyi söylüyor. “Hava harekatı sırasında sivil kayıplar yaşandı”.. Bunun olmadığını iddia edemem.. Sadece sebebi üzerine bir argüman geliştirebilirim. Eski komutanın tabiriyle “BBG evi gibi” izlediğimiz terör yuvalarında askerin hedefi nasıl şaşmış olabilir ki? Nasıl olur da, teröristin yuvalandığı sahaya değil de, içinde sivillerin de bulunduğu bir araca bomba atılmış olabilir ki? Bu en iyimser yorumla “istihbarat zafiyeti” olabilir. Yani ben buna “zafiyet” derim de tarih bunu bakarsınız, “ihanet” diye yazmıştır. Kim bilir?.. PKK’nın, operasyon sonrası karşı propaganda yapabilmek için, sivilleri bombaların altına bırakmış olması ihtimali bana çok da uzak gelmez. Zira eğer ben bu tespitimde yanılıyorsam, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu yüzlerce kişiyi, “canlı kalkan” olarak Kandil’e götüren PKK ne yapmaya çalışıyor dersiniz?.. Üstelik yurt içindeki milis eylemlerinde polisin karşısına çocukları çıkaran bir örgütün, burada daha ahlaklı davrandığını iddia edemezsiniz sanıyorum.

Eğer silahlı kuvvetler içinde böyle bir ihanet şebekesi varsa, kuvvet komutanları, Hasdal’ı, Silivri’yi boşaltmak için verecekleri mesaiyi buna ayırsalar iyi ederler.. Dün gazetenizde okumuşsunuzdur. Yener Dönmez imzalı bomba haberi.. Eski tas eski hamam anlayacağınız. Toplanmışlar, toplaşmışlar, aralarına hakim subayları da almışlar, yasa teklifi hazırlıyorlar. Arkadaş siz işinize baksanıza. Hakikaten Ankara’ya 160 tane general çok fazla demek ki. Bu kadar generalin Ankara’da yapacak ne işi olabilir ki? İşte böyle yasama faaliyetine katılıyormuş gibi “meclisçilik” oynarlar. Ergenekon ve darbecilikle bağlantılı suçlardan dolayı tutuklanan generalleri getirin bir gözünüzün önüne. Hangisi birlik komutanı? Hepsi karargah subayı. Bakın dağda-bayırda-eğitimde-operasyonda görev alan subaylarımıza. Hangisi uğraşıyor Hasdal ile Silivri ile? Ya generallere acilen iş bulmak lazım ya da karargahtaki general kadrosunu azaltmak.. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ersoy Dede Arşivi