Merve Kavakçı İslam

Merve Kavakçı İslam

Yeryüzü bir mescid

Yeryüzü bir mescid

İki eski hanım arkadaş buluştular. Çıkıp dolaşacaklar. Biri diğerine “Öğlen namazını ne yaparız” diye sordu.

Ne de olsa Amerika’daydılar. Her köşe başında bir cami yoktu. Diğeri “Bir yerde kılarız, dur bakalım Allah ne nasip eder” dedi.

Çıktılar, alışveriş merkezlerinden birine gittiler. Biraz yürüdüler, biraz alışveriş yaptılar. İkisi de dizlerinden rahatsız olduğundan ara ara oturup dinlendiler. Ramazan olduğundan bir şey de içemediler. Geçmişti gelecekti, çocuklar, torunlar üzerine sohbet ettiler. Biraz daha dolaştılar. Yine biraz soluklanalım diye bir banka yeni oturmuşlardı ki onlara göre genççe, evlatları yaşındaki bir adam yaklaştı, “Müslümansınız... namaz kılmak ister misiniz” diye sordu. Şaşırdılar. Evet namaz kılacaklardı ama henüz bir yer bulalım da dememişlerdi, bu adam da nereden peyda olmuştu, sanki evden çıkarken ettikleri niyete bir cevaptı.

Genç adam açıklama getirerek sözlerine devam etti: “Benim dükkanım şu” diye işaret etti, “Dört aydır bu şehirdeyim ve bu AVM’ye Müslümanların sıklıkla geldiğini görüyorum, namaz kılacak bir yer arıyorlar, ben de dükkanımın giyinme odalarından birini mescide dönüştürdüm, isteyen gelip kılıyor, sizi de görünce düşündüm ki...” diyerek durakladı.

Sonra lafa tekrar başlayıp bir istisnasını da ekledi: “Sadece Müslüman genç hanımları görünce yanlış anlaşılabilir düşüncesiyle onlara söylemiyorum...”

İki arkadaş memnuniyetle kabul ettiler, genç adamı takip ettiler, yerde seccadelerin serili durduğu değişme odasında namazlarını eda ettiler... Teşekkür edip selam verip ayrıldılar...

İkisinin de başları örtülüydü. Belli ki Müslümanlardı. Genç adam herhalde biraz da sevabına nail olmak amacıyla olsa gerek mescidi göstermişti. Dallas Galleria’da bundan sonra katlı otoparkta, arabanın yanında namaz kılmaya gerek kalmayacaktı, artık bir mescit vardı.

ABD’de yaşayan, kısa süreliğine ziyaret için gelene hatırlattı: Türkiye’ye dönünce anlatılacak güzel bir anı... Burada İslam’ı yaşamak biraz da böyle bir şey... Birlik...beraberlik...ve dayanışma...ve her ne koşulda olursa olsun namazını eda etme, edebilme...

Bir Ramazan-ı Şerif’i daha sonlandırdık.

Alhamdulillahi Rabbil alemin.

İslam arzın her bir köşesinde yaşanmaya devam ediyor. Mü’minler fevc ve fevc şükre koşuyor. Bayram için geldiğimiz Dallas’da da otuz bin Müslüman, bayram namazıyla yek bir vücut olarak hamdını eda ediyor... Sağlık, afiyet ve huzur içinde nice bayramlara hep beraber erişmemiz duasıyla...

Buraların deyişiyle hepinize Eid Mubarak!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Kavakçı İslam Arşivi