Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Mona Lisa gibiyiz!

Mona Lisa gibiyiz!

İlk yarı iki kez net kere net gol pozisyonu yakaladık topu santraya taşıyamadık. Yine bir Hamit vuruşunda gol ararken kontradan Gomez'den golü yedik! 35'e kadar dengeliydik o an koptuk! Sonrasında topa daha çok sahip olduk Burak'la da iki kere kaçırdık! Kader yüzümüze gülse devreyi bir iki farklı önde bitirirdik. Bunun tek sebebi var; son vuruşlardaki beceriksizlik. Eloğlu buldu mu çakıyor. Sonra ayıkla pirincin taşını...

İlk 45'e yazık oldu

Başlarken baskı altında kaldık 5'te Hamit'le kadere yandık! Mükemmel bir pozisyondu. Selçuk al da at dedi Neuer, Hamit'in vuruşunu sektirmeyle çıkarttı. Sonrasında Almanlar sağlı sollu kontra toplarla yüklendiler kaptığımız toplarla atağa çabuk kalkamayınca yine kaptırdık!... Onlar bizden daha çabuk. Biz topu kontrol ediyoruz Almanlar oyunu kontrol ediyor. Yine savunmadan çıkarken bilhassa Servet'le rakibe top kaptırdık. Bereket telafi ettik.

Hamit, Sabri, Aurelio, Selçuk'la tuttuğumuz orta sahadan gole çıkarken erken atak yapan Burak'la da sık sık ofsayta düştük.. Açıklar; Arda ve sağda oynar gözüken Hamit daha çok oyunun içine kayınca kanat ataklarını sanki kullanmaz bir hava yarattık. Taktik mi ihmal mi bilinmez!

Almanlara kendi sahalarında çok rahat top çevirttik. Schweinsteiger ve Khedira basmadık yer bırakmazken, kontra toplarla da bizim kalabalık orta sahamızı geçtiler. Geri kaçarak onlara oyun alanı da verdik. Kanatlarımız da içeri kaydığından Boateng'le Lahm rahat top oynadılar. Hata yapmadık ama ama etkin değildik. Sonra toparlandık, futbola döndük. Çok da pozisyon yakaladık. Burak getirdi, Hamit-Arda mükemmel hazırladı Selçuk dışarı attı... Burak iki kez gole yaklaştı, Almanları şaşırttık yine gol atamadık. Doğrusu bu kadarını beklemiyordum. Takımımız Almanları terletti.

Balta'yla vurduk

Selçuk-Gökhan Töre değişikliği ikinci yarıda takıma hız getirdi. Yenilginin de etkisiyle çok adamla atağa çıktıkça geride açıklar verdik. Sisteme karşı direncimiz 66 dakika sürdü. Almanlar göstere göstere Müller'le organize bir gol daha attılar ve puandan ümidi kestik. Domuzavcısı da penaltıdan üçleyince yazık oldu emeklere. Şimdi Almanya'nın 10'da 10 yapmasını bekleyeceğiz. Belki o da yetmeyecek!

Bu maçta yapabileceğimizi yaptık çünkü rakip Alman'dı. Bireysel becerilerimiz şablon futbola yetmedi. Coştuk coştuk bir an gaflete düştük yenildik. Ne var ki son maçlara nispet güzel futbol bizi Mona Lisa'ya çevirdi. Maç bittiğinde yüzümüzün bir tarafı gülerken öteki ağlıyordu...

Hak etmedik, çünkü hak edecek gol vuruşunu yapamadık.

Bir kez Balta'yla vurduk deviremedik!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi