Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Ohh!... Kabus bitti

Ohh!... Kabus bitti

Hiç endişem yoktu. Kimsenin lütfuna ihtiyaç duymadan ikinciliği bileğimizin hakkıyla elde edecektik. Ettik de... Arzum iyi futbol oynayarak Play Off'a gitmekti. Bu hevesim yine kursağımda kaldı. Azerbaycan karşısında amatörler gibi oynadık. Hiddink tuzak kursa, kambura yatsa, hile yapsa bu kadar etkili olamazdı. Futbolcularımız afyon yutmuş gibiydiler.

Yine ilk devreyi çöpe attık! Oynuyor gözüküp havanda su dövdük. Yaptığımız hiçbir ortayı arkadaşımızla buluşturamadık. Belki yirmi orta Azerbaycan savunması tarafından kesildi. Dönen topları tekrar yakaladık yine gol atamadık. Arda'yla topu ayağımıza doladık, Hamit'le durmadan uzaktan vurmayı denedik, Kazım'la gamsızı, Burak'la ıssız adamı oynadık! Hep rakip sahada olduk, golü rüyada gördük!

Başlarda sürpriz gol bulamazsan zayıf rakip savunmaya gömülür. Topla abuk subuk oynayıp zaman öldürürsen rakibin ekmeğine yağ sürersin. Azerbaycan 7 kişiyle savunma yapıp ilk yarıyı gol yemeden bitirdi. Onlar adına başarı bizim için komik!

Hiddink'i futbol cahili olarak kabul edelim. Bu maçta da yanlış kadro çıkardı diyelim. Selçuk, Gökhan Gönül, Gökhan Töre, Mehmet Ekici Umut Bulut kenarda... Olur mu demeyin. Almanya maçında bunların ilk üçü vardı da ne oldu? Yenildik! Hiddink eleştirildi. Bu kez hafif rakip Azerbaycan karşısında Hiddink takımı değiştirdi kızılan Servet'i aldı, Gökhan Zan'ı koydu. Emre ve Mehmet Topal da vardı bu kez. İkisi de Avrupa görmüş as oyunculardı yine ilk yarı tık yok. Bu takımın başına Mourinho'yu koysan ne yazar! Kan uyuşmazlığı var. Durarak oynuyorlar. Topu alan gidiyor. İşin garibi rakipten dönen topları da topluyoruz yine rakibi açık düşüremiyoruz.

Bir ara Kazım, Arda, Sabri, Hamit rakip sahaya yığıldı, çoğu kenarlara kaçtı Orta sahada tek Emre kaldı. Mehmet Topal arkada Emre önde oyun oynadık! Bir kez kombine atak yaptık Kazım'ın vuruşu auta gitti. Hepsi bu!

Bir saat sonra golü tek pasta bulduk. Selçuk girdi Burak'a uzun pas attı öne geçtik. Fikrim değişmedi. Azerbaycan'dan kalite olar üstündük. Tabii ki yenecektik ama bu kadar zorlanarak, top oynamayı unutarak değil.

Milli takımın üzerinde bir kabus var.

Siz deyin Hiddink'ten,

Ben diyeyim ülkede yaşanan futbol kaosundan... Ligler geç başladı, moraller sıfırlandı, futbol aşkı söndü!...

Yine de Avrupa'da yola devam ediyoruz. Umarım play off'lardan sonra köklü bir değişim yaşarız. Sorun isimlerde değil, kimseyi yok saymak diye bir niyetimiz de yok. Ancak, birbirine uyumlu isimlerden bir kadro kurup günü kurtarmaya çalışmadan sabırla alt yapı oluşturup çağdaş futbola yönelmeliyiz.

Yetenekli evlatlara sahip ülkemiz artık doğruyu bulmalı.

Böyle futbol bıktırdı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi