Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Engin, Elmander, Melo

Engin, Elmander, Melo

İlk yarı bittiğinde Arena'nın üç yüzü vardı,

1-İyi futbolla Galatasaray taraftarının gülen yüzü

2-Oyun orada oynandığı için Bursaspor yarı sahasının çizik içinde kalan yüzü

3- Eboue'ye yapılan penaltıyı vermemesiyle hakem Göçek'in kızaran yüzü!

Bu üç yüz Galatasaray'ın Bursaspor karşısında ne denli üstün oynadığının kanıtıydı.

Engin de bir başka mutlu yüz olarak fark edildi. Galatasaray'ın attığı golde yağmurun hışmına uğrayan o ağır sahada üst üste güzel hareketlerle iki rakibini geçen Engin'in Elmander'e attırdığı müthiş gol alkışa değerdi. Elmander de Elmander ama... Gol vuruşu derslik. Oyun içinde rakibine presi müthiş. Ataklarda kendini göstermesi ve topu taşıması futbola hizmet.

Galatasaray'ı ilk kez bu kadar istekli ve takım halinde sahanın her yanını kullanırken gördük. Melo ve Selçuk da ileri çıktılar. Galatasaray çok adamla Bursaspor'un üzerine giderken Bursa da çok adamla kapanmak durumunda kaldı. Eminim bu taktiği Ertuğrul Sağlam vermedi. Terim'in oyun planı Sağlam'ı kalesine hapsetti.

Bursaspor maçın ilk dakikalarında biraz kıpırdadı, iki gol atağı ofsayte takıldı sonrasında baskı altında kaldı. Battalla, Ozan ve Turgay geriye yaslanan takımdan destek alamadılar. N'Diaye de savunmasına yardımda kalınca Sestak da yalnızları oynadı.

59'da Battalla'nın gollük vuruşunda kendini topun önüne atan Ujfalusi'nin altı pasta top altında kalan eline çarptı. Hakem devam dedi. Oysa top yoluna devam etse gol olması işten değildi. Hakem olsam çalardım. Bursaspor adına talihsizlikti!

Son yarım saatte Bursaspor golü düşünmeye başladı. Galatasaray'ın da oyundan düştüğü gözlendi. İnisiyatif Bursaspor'un eline geçti. Terim, yorulan takımına takviye olarak ve de Bursaspor'un atak futboluna kontra çekmek için dikine alan kat eden Sercan'ı oyuna aldı. Ancak Sercan'ın geri gelme alışkanlığı olmadığı için Engin'in sakatlanarak çıkmasıyla Galatasaray orta alanı zorlandı. Bursa durmadan pozisyon yakaladı. Uzaktan şutlar ve karambollerde gol üstüne gol kaçırdılar. Maç öyle bir hale geldi ki Bursaspor gol kovalarken Galatasaray kontratak çeker oldu. İki taraftan biri gol atacak derken 79'da Serdar Aziz'le Bursaspor eşitliği sağladı. Terim duran takımını gördü yine sahneye çıktı; Reira'yı aldı Baroş'u soktu.

Baroş, Elmander, Sercan ve Eboue ile tekrar saldırarak güzel kısa paslaşmalar sonunda Baroş'la galibiyeti yakaladı.

Zevkli, heyecanlı, pozisyonu bol iki devre seyrettik. İlkinde Galatasaray, ikincisinde Bursaspor üstündü. Ağır sahada güzel futbol üç puanı Galatasaray'a verdi.

Engin Baytar, Melo, Elmander takımı sırtlayan isimlerdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi