LütfüOflaz'la Sohbet

LütfüOflaz'la Sohbet

Kurtar Kemalistleribaba!

Kurtar Kemalistleribaba!

- Lütfü Bey; Kemalizmin önde gelen temsilcisi İsmet İnönü ile CHP’nin İnönü’den sonraki Genel Başkanı Bülent Ecevit’in siyasi görüşlerinin en azılı karşıtı olan Süleyman Demirel, bugünlerde CHP’nin İnönü’yü, Ecevit’i anma törenlerine şeref konuğu, baş konuşmacı olarak çağırılıyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Bir süre önce “Kemalizmi kaybettik, sevenlerinin başı sağolsun” diyerek, espriyle karışık bir durum tesbitinde bulunmuştum. Anlaşılıyor ki espri olmaktan çıktı bu durum. Çünkü bir zamanlar Kemalistlerin “Amerikancı başbakan” dedikleri, “Morrison Süleyman” adını taktıkları Süleyman Demirel, bugünlerde Kemalistlerin toplantılarına şeref konuğu olarak çağırılıyorsa, Kemalizm ölmüş demektir! Ve de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin düzenlediği İnönü’yü, Ecevit’i anma toplantılarına baş konuşmacı olarak davet etmek üzere Süleyman Demirel’in ayağına kadar gidiyorsa, Kemalizm gömülmüş demektir! İnönü’yü, Ecevit’i anma toplantılarına şeref konuğu, baş konuşmacı olarak davet etmek için hiç kimseyi bulamıyorlarsa, İnönü’nün, Ecevit’in yanında yetişmiş eski Genel Başkanları Deniz Baykal’a davet yapsalardı bari.

Bu konuda o da yok sayılmış belli. Ha şimdi “CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ismini unutturmak istediği, ekibini yok ettiği Deniz Baykal’ı niye vitrine çıkartsın ki” diye soranlar olabilir. Ayrıca, “Zaten Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olduğu günden beri CHP’de Kemalizmi yok etmeye çalışıyor” diyenler olabilir. Ancak gözden kaçmasın ki, şimdilerde CHP’nin dışındaki Kemalistlerin gözünde de Süleyman Demirel pek makbul kişidir. CHP’li olsun olmasın Kemalistlerin tüm yayın organları Süleyman Demirel’e methiyeler düzmektedir.

Yahu madem Süleyman Demirel’i böylesine baştacı edeceklerdi, onu vakti zamanında “Amerikancı başbakan, Morrison Süleyman” diyerek niye yerden yere vurdular? Onu çok uzun yıllar süren başbakanlığı boyunca niye ülkeyi ABD’ye, emperyalizme peşkeş çekmekle suçladılar? Niye onun için “Dini siyasete alet ediyor; gericileri koruyup kolluyor” diye konuşup yazdılar? Kısacası, Süleyman Demirel’e demediklerini, etmediklerini bırakmadılar. Ama şimdi bütün bunları unuttular. Şimdi adeta Süleyman Demirel için “Kurtar bizi baba” der gibi konuşup yazıyorlar. Kurtar Kemalistleri Baba! Süleyman Demirel, Kemalistlerin de kendisini kurtarıcı olarak gördüklerini gördü ya, ne mutlu ona!

DARBEYİ ORDU, DEVRİMİ HALK YAPAR!

- Hürriyet gazetesini uzun yıllardır yöneten Ertuğrul Özkök gibilerin askeri darbelere sahip çıkan tavrı biliniyor. Ertuğrul Özkök geçtiğimiz günlerde de Kenan Evren gibi darbecileri savunmak için bir kıyaslama yaparak, “Bizde askeri darbe yapanlardan hangisi Humeyni gibi kırk yıl iktidarda kaldı” diye yazdı. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

- Herhalde Ertuğrul Özkök, Müslüman ülkelerde askeri darbeyle yönetimi ele geçiren diğer liderlerle Humeyni’yi karıştırdı. Çünkü Humeyni askeri darbe yapıp yönetimi ele almadı. İran halkı ABD emperyalizminin kuklası Şah Pehlevi’ye karşı ayaklanıp onu ülkeden kovunca, başa geçmesi için sürgündeki Humeyni ülkeye çağırıldı. Kısacası, Humeyni askeri darbeyle değil halk devrimiyle yönetimi ele aldı. Ertuğrul Özkök bilmiyorsa öğrenmeli ki, darbeyi ordu yapar, ama devrimi halk yapar! Askeri darbe yapmış olanlarla Humeyni arasında hiçbir benzerlik yok; ama mesela Mısır’da Hüsnü Mübarek gibi askeri darbeyle yönetimi ele geçirmiş olanlarla, bizdeki Kenan Evren türü darbeciler arasında çok benzerlik var.

Hüsnü Mübarek de Kenan Evren de su katılmamış Amerikancılar. Bunlar ABD yönetiminin “Bizim oğlanlar” dediği subaylar.

Bunlar Humeyni’ye benzemiyorlar; Humeyni’nin devirdiği Şah Pehlevi’ye benziyorlar. Çünkü Humeyni ABD emperyalizmine ne kadar karşıysa, bunlar da Humeyni’nin devirdiği Şah Pehlevi gibi ABD emperyalizmine o kadar yandaşlar. ABD emperyalizmini ülkesinden kovan Humeyni’yle, ülkesini ABD emperyalizmine peşkeş çekenler arasında ne benzerlik var? Kaldı ki Humeyni kırk yıl değil on yıl iktidarda kaldı. Anlaşılan Ertuğrul Özkök, Kenan Evren gibi darbecileri savunacağım derken sapla samanı, darbeci ile devrimciyi birbirine karıştırdı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
LütfüOflaz'la Sohbet Arşivi