Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

İskelet oturdu

İskelet oturdu

Galatasaray'ın düzelen futbolunda dikkat çeken dört şey var;

1-Elmander, Baroş, ikilisi

2-Elmander'in futbolun iki yönünü de mükemmel oynaması

3-Melo'nun savunmasının arasına iyi girmesi

4-Eboue'nin akıllı çıkışlarıyla iskelet oturdu. Gole giden ayaklar çoğaldı.

Bu düzeni kuran Galatasaray diğer oyuncularının da gayretiyle sonuca gidiyor. Orduspor karşısında hiç zorlanmadılar. İlk yarı Orduspor biraz direndi sonrasında pes etti.

Her galibiyette Elmander'in payı büyük. Attığı kadar attırıyor ve de savunmasına öyle bir yardıma geliyor ki takdire değer. İşte futbolun incelikleri bunlar. Türkiye böyle bir forvet görmedi. Öndeki 6'lının ideal oyuncusu... Eboue de onunla iyi anlaşıyor. Nitekim gol öyle geldi. Elmander'in geriden çıkardığı topu boş alanda öne çıkan Eboue'nin önüne atışı maçın en can alıcı atağı idi sonu gol oldu. Gol Baroş'tan ama ikram da kaleci Fevzi'den. Tuttuğu topu kaçırdı...

Golün bir başka versiyonuysa Elmander'den Baroş'a ondan Kazım'a al da at denen pastı... Kazım kötü vurdu. İkincisinde affetmedi. Yine Baroş, yine şeytani bir ara pası ve Kazım'dan bir fişek Galatasaray rahat!

Baroş da maç boyu rakiple iyi boğuştu. Mükemmel paslar attı. Rakibi peşine takıp sürükledi, Elmander ve Baroş'un boşalttığı alanlara öteki arkadaşları girdi. Galatasaray'ın galibiyetinde topu forvetinde çok tutuşu da önemli etkendi.

Melo'nun da son maçlarda savunmaya yardımı kadar rakip kale önünde gezinmesi de güzel. Galatasaray'ın futbolu takımın iskeleti oturdukça şekilleniyor. Terim çok zaman kaybetti ama son maçlarda hem puanı hem özlenen futbolu yakaladı. Rakiplerin düşüşte oluşları da Terim'e yardımcı oldu. Ancak Galatasaray'da gözlenen de iyiye gidiştir.

Orduspor Culio, Stancu, Ali Çamdalı, Dalmat ve Gosso ile gücü kadar oynadı. Rakip kale önünde çoğalamadı. Rakibin daralttığı alandan rahat top çıkaramayınca mahkum oynadı. Galatasaray kalesinde tehlike görmedik desek yeridir.

Penaltı beklenen Ujfalusi kolunda hakem Özkahya haklı. Omuza temas var ama kasıt yok.

Orduspor'un attığı gol de var ama santrası yok! Dalmat'ın ortası dışarıdan...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi