Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Emre, Engin, Selçuk

Emre, Engin, Selçuk

Galatasaray'ın İBB karşısında Emrevari gollerin dışında galip gelmesi mümkün değildi. Bir türlü rakip on sekize giremediler. Oynar gözüküp kendilerini yordular. Hakem 41'de Webo'yu yok yere atarak Galatasaray'ın galibiyetine zemin hazırladı. Pozisyonda sarı bile tartışılır. Semih ve Webo topa aynı anda yetişiyorlar Semih yerde kaymakta... Topa daha önce vuran Semih, Webo'nun ayağının altında kalıyor. Webo basmıyor. Açık ve net! Ayağını Semih'in bileğinden kaydırarak toprağa basıyor. Hakem Halis Özkahya'nın kırmızı kararı çok ağır! Pozisyon feci gibi ama asla kasıt yok. O dakikada durum birer golle berabere.

Maçın başında Galatasaray topa hakim ama etkisiz. Rakip on sekize hiç giremiyorlar. İBB savunması taş gibi. Emre'nin 7'de uzaktan nefis vuruşu olmasa gol zor gelecek. Bravo Emre bu vuruş kendine güveni olan adam işidir. Takımını rahatlattın.

Ancak Galatasaray yine etkisiz. Visca'dan yediği golde savunma ve Muslera hatalı. Visca çok düzgün vurdu ama çok da boş bırakıldı. Emre ve Engin takımın en iyileriydi. Çok çalıştılar. İkinci yarı başında Emre yine on sekiz çaprazından müthiş vurdu top rakibe değince Galatasaray yine öne geçti. On kişi oynayan İBB ataktan vaz geçmedi ama savunmada çok da açık verdiler Galatasaray atmakta gecikti. 72'de Baroş'la üçü de buldular.

KANATSIZ GALATASARAY

Dört gol var ama Galatasaray çok dağınık. Elmander takımın en kötüsü buna rağmen en çok koşanı. Rakibe basanı. Baroş da gole rağmen en kayıp oyuncusu. Neden?

Galatasaray kanatları olmadığı için devamlı bireysel yetenekler kullanarak rakip savunmanın göbeğine giden bir takım. Elmander'le Baroş'un çapraz alan değiştirmeleri bir işe yaramıyor çünkü karşılarında topun hareketine kanmadan olduğu yerde oyunu kontrol eden bir takım var. Hiç savrulmadılar. İBB orta alanda da ilk toplara daha çabuk basınca Galatasaray durdu.

İBB ON KİŞİ KALINCA FİLM KOPTU!

Engin çok egoist oynadı. İlle de ben atacağım diye döke saça rakibin üzerine gittikçe her seferinde top kaybetti. Emre yalnız kaldı buna rağmen çok pozitif işler yaptı. Selçuk da Melo olmayınca daha çok savunmasına yardım için geride kalınca Galatasaray işlemedi. Yine de Selçuk güzel işler yaptı, çok şık bir de gol attı. Galatasaray'da dikkat çeken şey fizik gücün yerinde olmasıydı. Sonuna kadar diri kaldılar. Dört gollü üç puan güzel ama sert rakip karşısında Galatasaray son üç maçtaki başarısını tekrarlayamadı. Bu takıma kanat şart. Ama almayacaklar. Görünen o!...

İBB çok çabuk ve süratli oyunculara sahip. Voka, Visca, Holman ve çıkana kadar Webo ile Galatasaray kalesine çok daha fazla aktılar ve daha çok şut çektiler. Eksik kalışları sonucu etkiledi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi