Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Sabri değil Terim hatalı

Sabri değil Terim hatalı

Eboue'nin olmayışı ciddi bir kayıp. Sabri'nin onun alternatifi olması daha da ciddi bir ayıp! Sabri çok alaturka futbol oynuyor. Galatasaray'da yeri yok! Yenen iki gol de onun hatası. Maç eksiği var falan demeyin Sabri'nin formda olduğu zamanları da biliyoruz.

Bu mağlubiyetin ana sebebi Sabri değil Terim'dir! Sabri'yi bile bile Ekigho ve Zenke'ye karşı oynatmak futbola ihanettir.

Samsunspor'un kolay goller bulmasının ardında yatan gerçek Galatasaray'ın savunmada rakibi kontroldeki aczidir. Melo top kaybetti Sabri'nin durduramadığı Ekigho'dan Galatasaray golü yedi. Uzaktan bir savunma arkası topu daha geldi bir tek Sabri'den kurtulan Ekigho golü attı. Böyle futbol artık mahalle arasında bile oynanmıyor.

Lafım Terim'e;

Takımında mevki eksiğin olabilir ama macera arama! Geç uyanma!

Çek Ujfalusi'yi savunmanın sağına, koy Servet'i ortaya. Ya da çek Hakan Balta'yı ortaya. Çağlar ne güne duruyor.

Galatasaray'ın forveti de kavram kargaşası içinde. Çağdaş futbolda mevki çakılması yok ama boş alan da yok! Galatasaray'ın forveti kanatsız oynuyor. Bütün oyuncular oyunun içine kayıyor. Rakip de kanatları bırakıp çok adamla ortada savunma yapınca takım gol için yol bulamıyor. Geçen maç Emre vardı uzaktan salladı. Her maç böyle şans olmaz rakip de on kişi kalmaz! Bunlar basit saptamalar.

Rakipte Ekigho ve Zenke gibi iki hızlı forvet olunca Galatasaray ileri de çıkamıyor. Selçuk ve Melo hep gerideler. Galatasaray üç buçuk kişiyle atak yapıyor. Elmander, Baroş, biraz da Emre... Galatasaray'ın attığı ilk gol de Semih'ten! Tuhaf değil mi?

Kanatların yoksa eldeki mevcutlarda takma kanat yaparak rakip savunmayı açacaksın. Nitekim Riera ve Emre kanada geçince takım toparlandı.

Dün bir de Engin vardı ne oynadığı belli olmayan ve devamlı rakiple dalaşan! İlk yarı Engin kanat gibi oynamadı. Hep üç kişinin arasına daldı, yol bulamadı düştü oyunu durdurdu. Başta Melo, Elmander ve Baroş, Engin'e dellendiler. Takım içi çatışma var. Futbolu bilenler, bilmeyenlere artık tahammül edemiyor.

Galatasaray'ın 22 ve 32'de 2-0 geri düşmesinin sebepleri bunlardır.

İkinci yarı Terim uyandı ama yine kararlarında gecikti. Sabri'nin yerine Ujfalusi geçti Riera girdi. Melo savunmanın göbeğine kaydı. Cinayet! On dakika sonra Engin çıktı Servet girdi Melo yerine geçti. Emre sağ kanada kaydı. Terim sonunda doğruyu buldu, galibiyet geldi. Maçın iyisi Selçuk'la beraberliği yakaladı. Samsunspor'un direnci kırıldı, Baroş'la galibiyet, Sercan'la fark geldi.

Şu da bir gerçek ki Galatasaray'ın fizik gücü çok yüksek. Bu alkışlanır.

Fikrim değişmedi. Şans her dakika bir takımın yanında olmaz. Bu maç da zor zahmet kazanıldı. Rakip de düşme hattındaki Samsunspor.

Terim eksiklerini görüp ona göre takım kuracak. Futbol risk kaldırmaz. Bu maçta da çok riske girildi bereket sonuç mükemmel.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi