Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Saçmalıklar komedyası

Saçmalıklar komedyası

Maç öncesi kadroya baktım, eyvah dedim... Eyvah!

Elmander ileri uçta tek. Baroş yok! Aynen mevsim başındaki yenilen kadro.

Elmander'in ileri uç olmasının iki sakıncası var;

1-İyi pas trafiği olamayacak, forvette rakibi şaşırtan ters koşular yapılamayacak.

2-Elmander savunmasına yardım edemeyecek. Ederse takımı gol yollarında zayıf kalacak.

Riera da sakat olduğundan Galatasaray'da top kayıpları çoğalacak. Elmander'in varlığı da hissedilmeyecek. Eskişehirspor da bastırırsa Galatasaray kontratağa bile zor çıkacak.

Bu kadroya tek çare; Kazım'ın ortada Baroş kimliğine bürünmesidir. Kazım da onu yapamazdı zira Dede gibi bir kanat canavarı vardı rakipte. Onu kontrol etti.

Beraberliğe razı oyun

Terim garantiye giderek orta sahada çok adam bulundurdu. Beraberliğe razıydı! İşi şans golüne bırakmıştı.

Bunları düşünerek başladım maçı seyretmeye...

Aynen öyle oldu. Galatasaray forvetinde bir türlü çoğalamadı. Çok top kaybı oldu, kalesi baskı altında kaldı, kanatlardan hiç ileri çıkamadı, oyunu Eskişehirspor sürükledi.

Eskişehirspor'un da eksiği vardı. Batuhan forvetinde yalnızdı. Yanına hiç sürpriz golcü sokulmadı. Daha çok hava toplarıyla gol arayan Ersun Yanal bu fırsatı bulamadı. Alper Potuk, Hürriyet, Tello ve Koray ile orta alanı tutan Eskişehir soldan Dede, sağdan da Kamara ile top taşıdı. Galatasaray savunması açık vermedi. 33'te ilk pozisyonu Kamara'yla kaçırdılar. Net vuruşu Muslera önledi.

Hakem Cüneyt Çakır iki kez topun ele gitmesine penaltı demedi. Haklıydı. İkincisinde Hakan Balta'nın kolları vücuduna yapışıktı ama topun gelişine bedenini atınca acaba penaltı mı dedirtti.

Melo'nun mükemmel kafası da sonuç getirmeyince ilk yarıyı iki takım da boşuna harcamış oldu.

Sercan ne fayda!

Galatasaray'da alternatif zorluğundan kaynaklanan düşünce eksiği var. Terim, Engin'in yerine Sercan'ı soktu, Elmander'i bir adım geriye çekti. Hata!

Sercan'ın top kontrolü yok. Baroş'un alternatifi olamaz! Terim belki Sercan'ın çabukluğundan istifade etmek istedi. Elmander'le de rakibi karşılamayı denedi. Çünkü ilk yarı istediğini almıştı ikinci yarı deneme çekti.

Sonrasında takımın çivisi hepten çıktı. Forvette topu ayağında tutabilecek tek adam Kazım sağ beke geçti. Sabri çıktı! Oysa Melo göbeğe Ujfalusi sağa kaymalı Kazım ileri uca Sercan sağa gelmeliydi. Terim takımla neden böyle oynar anlamak zor. Bu kadro asla sonuca gidemez. Karşı koymak için de zorlanır. Tuhaf bir düşünce!

Takımın en iyisi tek hatası dışında Semih'ti. Galatasaray tek puana dua etmeli. Bu takımın mevki alternatifi yok!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi