Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Bursa sert geldi

Bursa sert geldi

Bursa'da hava güzel, saha kötü değil, mücadele yüksek... İki takım da büyük bir çabayla oynuyor; basıyor, atağa kalkıyor, savunmalarına dönüyor, hocalarının verdiği taktiğe sadık kalarak müthiş gayret sarf ediyorlar. Ancak ilk yarı boyunca iki kalede de tehlike yok, gol pozisyonu hiç yok. Kombine hiçbir atak yok! Futbolsuz bir itişmeye iki takım da imza atıyor. İkisi de orta sahada birbirini oynatmıyor.

Maç hızlı ama futbolsuz!

Eskişehirspor maçında bir puana yatan Terim, Bursaspor karşısında bunu yapmadı.

Neden?

Bursa Eskişehir'den az bir takım değil ki? O halde?

Terim Bursaspor'u yenebileceğini düşündü ama çıkardığı kadro hatalıydı.

Kazım kenarda Sercan ileri uçta olmaz!

Kazım o mevkide Sercan'dan daha başarılı. Topu tutabiliyor, rakiple mücadele edebiliyor, soğukkanlı oluşu ve asist yapma yeteneği de Sercan'dan fazla.

Baroş'un yokluğunda Sercan kanatta Kazım ileri uçta olmalı Elmander'le top yapmalıydı.

Sercan her topu ezdi, büzdü, kaybetti. Galatasaray bu yüzden rakip on sekizde hiç çoğalamadı. Gole de yaklaşamadı.

Bursaspor daha atak oynadı. İkinci yarının başında Şestak-Battalla ikilisiyle golü de buldu.

Neden?

Şestak ve Battalla futbol dilini iyi konuşan iki oyuncu. Sercan ve Elmander gibi değil. Galatasaray'ın kadro tertibi yanlış. Çok top kaybı yapan forvette, durarak oynayan Riera'nın akıllı oyunu tercihleyen kimliği de etkili olamadı.

Melo da daha çok savunması arasına girip rakibi kontrol görevi üstlenince Galatasaray'ın gol bulması iki üç ismin becerisine kaldı. Onlar da maç boyu sahne almadı. Selçuk, Emre, Elmander ve Sercan havanda su dövdüler. Bursaspor ilk toplara basınca Terim de çare üretemeyince Galatasaray yenildi.

Bursaspor'da Batalla, Şestak, yeni olmasına rağmen Pinto, N'Diaye ve Ozan İpek topla daha iyi oynayan taraftı. İkinci yarıda Galatasaray golü yedikten sonra savunmasında Semih'e de yardımcı olan çıkmayınca Bursa meydanı boş buldu. Her kontratağı tehlike yarattı. Bursaspor defansında İbrahim ve Serdar Aziz zorlanmadı zira Terim'in forveti çok etkisizdi.

Hep söylüyordum; karşısına sert bir takım çıksa Galatasaray yenilir. Galatasaray'ın farklı kazandığı maçlar aldatıcıydı. Takımda eksik yerler çoktu. Bunu görmek istemeyenler de çoktu. Başta Terim.

Yirmi dakika kala yapılan Sercan-Melo, Engin-Kazım değişikliği de geç kalmış bir düşünceydi. Yiğit de. Onlar girince Galatasaray en büyük kozunu kullandı forvetinde top tutmaya başladı, atakları arttı.

Maça da böyle başlanmalıydı. Melo hariç. Riera fuzuli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi