Bilal Şahan

Bilal Şahan

İKTİDAR VEKİLLERİ 3X4’Ü BİLİYOR MU?

İKTİDAR VEKİLLERİ 3X4’Ü BİLİYOR MU?

Seçim öncesi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu “Aile Sigortası” vaadi üzerine çok kalem oynatılmış, bir hayli de eleştirilmişti.
Hükümet, kağıt üzerinde gayet güzel olan projeye finansal kaynak bulunamayacağını iddia ederek eleştirmişti.
Biz, ekonomi gazetecileri olayın üzerine düştükçe CHP’li Milletvekillerinin bile projenin detayı hakkında bilgi sahibi olmadığını görmüş, hatta itirafları duyunca hayal kırıklığına uğramıştık.
Şimdi, iktidar partisinin milletvekillerine tek tek sorun; 3x4 yıllık zorunlu eğitim hakkında bize bildiğimizden fazlasını, hatta vatandaşın anladığı kadar bile bilgi verebileceklerini sanmıyorum.
Vekilliğin sadece parmak kaldırmaktan veya kaldırılmasını engellemekten ibaret olmadığını, 17 milyon öğrenciyi ilgilendiren bir mevzuda, bir veli olarak beklemek hakkımız diye düşünüyorum.
“Türk futbolu gelişsin” diye yorumlarına devam eden, fikrini para karşılığı satan vekilimizin, vekillik maaşının karşılığını “12 Yıllık eğitimin spora katkıları ve zararları” konusunda kafa yorup, halkıyla paylaşarak vermesi gerektiğine inananların beklentilerini boşa çıkarmamak lazım.
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda yaşananlar iktidar partisine mensup vekillerin konuya vakıf olmadıklarını ortaya koyuyor. Söyleyecek sözü olan, fikri olan konuşur. Sözü olmayan ya küfür eder ya da kavga.
***
Vekiller ve bakanlık eleştirilere kulak verse, değerlendirse; iktidarın çıraklık döneminde hayata geçirmek istediği ancak askerin ve Cumhurbaşkanı Sezer’in engel olduğu projeyi de gündeme alabilirdi.
Kısaca, başarılı öğrencilerin bakanlığın maddi desteği ile özel okullarda okutulması projesinin uygulanmasıyla 12 yıllık eğitimin önündeki altyapı engeli biraz olsun aşılmış olurdu. Vakıfların, özel sektörün eğitime olan desteği de artardı.
O dönemin engelleri bugün olmadığına göre, iktidarın bugün başka bir endişesi yoksa, bu proje tekrar tartışılmalıdır.
***
Yeteri kadar tartışılmadan eğitim sisteminde değişikliğe gidilmesi, “Bakkal amca, un var mı? Şeker var mı? Yağ var mı?... Helva yapsana” türküsünün siyasete uyarlanmış halini hayata taşıyacaktır. http://twitter.com/sahanss - [email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bilal Şahan Arşivi

Tohum

18 Eylül 2014 Perşembe 13:33