Hasan Aksay

Hasan Aksay

Zulüm kolay başlar, ama sonu?

Zulüm kolay başlar, ama sonu?

CHP, 4+4-4 karşıtlığıyla bir taşla iki kuş vurmak istiyor. 1) Moon tarikatına kadar her şey öğrenilsin, İslâm öğrenilmesin. Yazar-çizerler de İmam-Hatip, Kur’an kursu deyip bunun üzerinde duruyor. Oysa bu, üzerinde durulmayacak kadar açık... Fransa Masonları net olarak istedi bunu. 2) CHP asıl, her isteğini dayatarak yaptırma imkânının devamını istiyor. “Anıtkabre giderim ha!” tehdidi de buradan çıkıyor. Olur olmaz her konuda bir dayatma icat ediyor.

Tarih, zulüm icat etmenin, onu devam ettirmekten çok daha kolay olduğunu gösterir. Zorbayı yanıltan, dayatmadaki kolaylıktır. Sarkozy, Beşşar Esad, dikkat çeken son örneklerdendir. Ne var ki; zalim zulmüne, tek imkân diye sarıldıkça, sonunu getiren tehlikeyi davet ediyor. Zalimin ördüğü korku duvarı, kendi üzerine yıkılıyor. Kalan acı bir ibret!

Eskiden zalimin ömrü daha uzun olabiliyordu. Çünkü daha insaflıca ve ekmeği yenirdi. 3) Şimdi iletişim, bilgi yaygınlaştı. İktidar için halkın beğenisi zaruret oldu. Kaba kuvvetten başka marifeti olmayan parti, gönle giremez. “Zorla güzellik olmaz.” İktidar yolu, milletin gönlünden geçer. Zorla gönle girilmez. İktidar yanlışsa, muhalefet doğruyu anlatacak; doğru ise destekleyecek ki; hem millet, hem kendi kazansın. Haksız-insafsız siyaset yürümez. Dayatma, tehdit, banka imtiyazlı parti, halkın gönlüne bir raca kadar yabancıdır. TBMM Komisyonu’nda kavga, “Asıl aşağıda göreceksiniz” tehdidiyle iktidar aramak Beşşar Esad gibi yanlış yola girmektir. Horoz dövüşü yok artık.

CHP, kendi halinden ders çıkarabiliyor mu ki; Beşşar Esad’dan, horoz dövüşü itibarsızlığından ders çıkarabilsin. “Meclis, en az 367 ile toplanacak; “Gül’ü Köşk’e çıkarmayız; başörtüsüne izin vermeyiz” dayatmalarıyla milletimize ne fırsatlar, ne imkânlar kaybettirmedi... İbret aldı mı?

Kılıçdaroğlu’nun savunması da bir ucube? Milletin yüzde 91’i kanundan habersizmiş? Herkesi kör, âlemi sersem zannetmekte bir derecedir bu. CHP’nin, “Kesintisiz” zulmü, sanayi ve kültür hayatımızda 15 yıl kopukluk doğurdu; yüz yıl kaybettirdi. Şimdi TÜSİAD, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’yi yanına alıp dayatmacılığın itibarını kurtarmaya çalışıyor.

CHP, Suriye’ye gidip, “Esat zulmedebiliyor. Yani güçlü. Güçlü olan haklıdır” demişti. Zorbalık, Rusya ve Çin’in de işine gelmişti. Ama akıl yolunda zorbalık tutunamıyor. Rusya ve Çin dönmeye çalışıyor. Umarız, CHP de anlar.

BAŞBAĞLAR VE MADIMAK VAHŞETİ

“Madımak” denen zulüm ahtapotu beş kolludur. Bütün nümayiş, Madımak koluna kilitlenince iş, körün fili yoklamasına döndü. Filin kulağına yorgan, bacağına sütun diyor. Gereken: 1) Her şeye irtica deyip, İslâm’a taarruz emri veren başkomutan kim? Karargâh nerede? 2) Hadise zaman ve boyutları “Post Modern Darbe”nin giriş kapısıyla çakışmaktadır. 3) Asıl planlı vahşet Başbağlar’dır. 4) Madımak diye fırtına koparanların, Başbağlar’ı görmeyip göstermemek telaşındaki derinlik? 5) Madımak organizasyonu nedir?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Aksay Arşivi