Yavuz Bahadıroğlu

Yavuz Bahadıroğlu

“Kötü çocuk” yetiştirmek isteyen anne-babalara öneriler! 2

“Kötü çocuk” yetiştirmek isteyen anne-babalara öneriler! 2

“ ‘Doğru çocuk’ yetiştirmek isteyen anne-babalara yıllardır öneriler yapıp durdum. Sanırım yeteri kadar etkili olmadı. Bu kez tersinden deneyeceğim: “Kötü çocuk” yetiştirmek isteyen anne-babaların neler yapması gerektiğini yazacağım, belki bu istediğim tesiri yapar” dedim ve bundan önce yayınlanan yazımda 11 madde yazdım...

Ama bitmedi, izninizle bugün devam etmek istiyorum...

12. Çocuklarınızın elinde herhangi bir kitap gördüğünüzde tepki gösterin, “İbrahim Tatlıses okuyarak mı ünlü oldu?..” şeklinde örneklerle kafasını karıştırın!..


Okuldan soğumasına böylece yardım etmiş olursunuz.

13. Televizyondan arta kalan zamanlarda sürekli para konuşun, ona ulaşmak için ezdiğiniz, oyuna getirdiğiniz “dürüst” insanları “enayi” gibi gösterin, “doğruluk”, “dürüstlük”, “vefa”, “samimiyet”, “maneviyat” gibi duygularla çocukların önünde alay edin!..

Kural tanımaz, kutsal tanımaz çocuk yetiştirmek için bu bire birdir.

14. Bölüm başına onbeş, yirmi ölü düşen dizileri çocuklarınızla birlikte seyrederken, sık sık ağzınızı bozun, arada bir homurdanın, televizyon dizilerine “hayatın gerçeği” muamelesi yapmayı da unutmayın...

Bu sayede çocuklarınız gerçekle hayali karıştıracak, silik şahsiyetler olarak hayata başlayacaklardır.

15. Çocuklarınızın okuluyla, öğretmenleriyle ilişki kurmayın, eve geliş gidiş saatleriyle ilgilenmeyin, okuldaki toplantılara gitmeyin!..

Çocuk terk edildiğini düşünsün ki, o büyüyüp siz yaşlandığınızda sizi daha rahat terk edebilsin.

16. Zaman zaman haksızlık ettiğiniz, hatta dövdüğünüz insanları çocuklarınıza anlatın. Kaba kuvveti övün. Gücünüzle iftihar edin. Hayata katkılarınız ve hayattaki başarılarınızla değil (çünkü çoğumuzun yoktur) yumruğunuzun gücüyle kazandığınız kavgalarla övünün!..

Sayenizde çocuğunuz beyinsel açıdan güdük, fiziksel anlamda güçlü biri olarak yetişecek, ezebildiğini ezecek, ezemediğinin önünde iki büklüm eğilecektir.

17. “Biz adam olmayız” sözünü dilinizden düşürmeyin, Avrupalıları ölçüsüzce överken, kendi milletinizi küçümseyin!..

İnanın ki, çocuğunuz kendisine ve milletine karşı son derece güvensiz yetişecek, hayatı boyunca hiçbir risk almayacak, yenilme korkusu içinde yaşayacaktır.

18. Çocuklarınızın gözlerinin önünde çöpünüzü sokaklara atın, parklardaki çiçekleri koparın, trafikte sürekli zikzak yapın ve sizi ikaz edenlerle de pervasızca ağız dalaşına girin!..

Bu taktirde çocuklarınızın çevreye duyarsız, insanlara karşı saygısız yetişeceğini garanti edebilirim.

19. Türkiye’yi soyan hırsızları, uğursuzları, gasp çetelerini, hortumcuları, darbecileri çocuklarınıza övün, ama onlarla mücadele edenleri yerin!..

Çocuklarınız da aynı yolun yolcusu olacak, demokrasiye boş verip darbecilerin arkasına takılacaktır.

20. Sık sık “Bize eli sopalı idareci lâzım... Bize yumruğunu masaya vuracak adam lâzım” diye ahkâm kesin!..

Kesin ki, çocuklarınız “halkın demokratik gücü” yerine “diktatörün antidemokratik gücü”nü kutsasın. Zamanı gelince de öğrendiklerini bazen ülkesine, bazen de size uygulasın.

Önerilerimi uygularsanız, yetiştirdiğiniz çocuklardan ne size, ne de ülkeye hiçbir hayır gelmeyeceğini taahhüt ediyorum!

Hadi bakalım, kolay gelsin!





Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yavuz Bahadıroğlu Arşivi