Bilal Şahan

Bilal Şahan

“Bayat Haber” müşavirden döner

“Bayat Haber” müşavirden döner

Star Gazetesi Muhabiri atlatma bir haber ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Tüketicinin Korunması Kanun Taslağı üzerinde çalıştığını, kart ücretlerine son verileceğini yazdı.

Yazdı da ne oldu?

Bakanlığın basın müşavirliği haberin arkasından muhabirlere teselli mesajı atmış.

Mesaja bakın: “Dün Star Gazetesi’nde Tüketici Kanunu değişiklik taslağı konulu haber “2009’da Sn. Çağlayan’ın yaptırdığı çalışmadır. Bizimle alakası yoktur. Biz de şaşırdık habere. Bende niye yok, atladık diye üzülmeyin. Müdürlerinize de durumu lütfen bildirin. Evet bakanlığımızın çalışması da bitti. Ciddi değişiklikler var….”

Biz devlette devamlılık önemlidir diye biliyoruz. Bakandan en küçük memura kadar değişim olsa bile yapılacak işler yarıda kalmaz.

En önemlisi bir parti tek başına iktidar ise bir bakanın başlattığı işi diğer bakan devam ettirir. Gerekirse değişiklik yapar, kapsamını genişletir vs.

Ama hiçbir zaman önceden başlanmış, değiştirilmiş, geliştirilmiş işler için “bizimle alakası yoktur” denmez. Bu sözü memur bile söyleyemez.

Burada Star Gazetesi’ndeki kredi kartlarından ücret alınmayacak içerikli haber üzerinden hükümetin 2008 yılından beri vatandaşı oyaladığını yazmıştık.

Bu mesajdan haberdar olup okuyunca bu taslak da tozlu raflarda kalacak endişem daha da arttı.
Ey tüketici! bu kanun çıkar, bankaların “finans terörü” sona erdirilirse ben yapacağımı biliyorum.
Ey gazeteci! Bilmez misin ki bu ülkede atlatma haber yapmanın artık marifet olmadığını. Söyleneni veya önüne geleni yaz. Sen de müşavirde rahat etsin.

Ey gazeteci! Okuyucuya bayat haberi niye yeniymiş gibi verirsin? Bu olay sonrasında bakanlık bu işe de el atarak taslağa “yalan, olması bekleneni olmuş gibi gösteren, günü geçmiş haber” verenlere karşı ceza verilmesini isteyecek belki. Haber tüketicisini koruyacak.

Bakanlık bunu gerçekleştirirse tarihe geçer valla.

*****

Bankalarla devam edelim.
Bankaların yaptıkları kampanyalardan kazandıklarınızı ekstrelerde kaybetmemek için kontrol etmenizi önermiş ve başımdan geçen olayı size aktarmıştım.

İlgili bankaları aradım. Bir tanesi mesaj attı, derdimle ilgileniyormuş diğeri ise puanlarımın yeni gelecek hesap bildiriminde yansıtılacağını söyledi.
Ancak ben açıklamalardan tatmin olmadım.
Takibe devam.

*****

Hacıbektaş’ta Ozan Davut Sulari'nin anıtının açılışında konuşmuş Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Artık uyuyan devi uyandıralım. Laiklik tehlikede. Laiklikte sıkıntı olursa buraya gelip büyük üstada ne diyeceğiz. Onun için artık Hacıbektaş'a muhalefet olarak değil, iktidar olarak gelelim. Hacıbektaş'a muhalefet partisi üyesi olarak gelmekten artık yorulduk. Usandık, bıktık, ufak tefek sorunların çözümü için uğraşmak istemiyoruz."

Bu ülkede konuşulacak bu kadar konu, yapılacak yüzlerce binlerce iş varken parti başkanlığına oynayan birisinin, hele hele değişimden yana olan bir siyasinin “laiklik elden gidiyor” şeklindeki açıklamaları gülünç.
CHP’de fikri sabitlik var. Bu anlayışla Hacıbektaş’a hep muhalefet olarak gidersiniz.

Hiç düşündünüz mü “CHP iktidara gelince laiklik elden gidecek mi?" diye.

Ben düşündüm ve karar verdim. Laiklik, CHP ve onun zihniyetinden kaçıyor. O kaçtıkça CHP muhalefette kalmaya mahkum.





Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bilal Şahan Arşivi

Tohum

18 Eylül 2014 Perşembe 13:33