Ali Ferşadoğlu

Ali Ferşadoğlu

Türkiye, Irak, Suriye ve İran…

Türkiye, Irak, Suriye ve İran…

Suriye’de kan gövdeyi götürüyor. Müslümanı Müslümana kırdırma politikası nereden geldi, nereye gidiyor?
1990’lardan sonra merkez sağın çökertilmesi, kamuoyunun kolayca manipule edilmesi, “Ahrarların (hürriyetçilerin, demokratların) dağıtılması, şaşırtılması” Ortadoğu, bilhassa Mısır, Irak, Suriye ve İran ile ilgilidir.
Hatırlayacaksınız: 1989’da Demirperde dağıldı, bütün dünyada hürriyet, bağımsızlık havası uyandı. Bunun Ortadoğu’ya yansımaması gerekirdi! O takdirde ABD’nin çıkarları büyük bir yara alırdı. O halde, Ortadoğu esaslı bir şekilde kontrol altına alınmalıydı! Bir bahane lâzımdı. Saddam Kuveyt’i işgale itilir. Saddam’ın “kıyamet topları” geliştirdiği ve Türkiye’yi de vuracağı propagandaları yapılır. Ve 1991’de Irak işgal edilir. (1990 Yeni Asya’nın çektiği sıkıntılar da BOP’a ve Irak işgaline karşı olması ve direkt cephe almasındandı. ABD’nin o günlerde bütün gazetecilere 20’şer bin dolar dağıttığı yazıldı, çizildi, ayan beyan ortaya çıktı.)
ABD, 1991’de Irak’ı işgal etti. Ahrarlar, koalisyonun büyük ortağı olarak buna karşı çıktı ve ABD Irak’tan çekilmek zorunda kaldı. Zira, Türkiye olmaksızın ne Irak işgal edilebilir, ne İsrail nefes alabilir. Bunun üzerine ABD, emeline kavuşmak için Ahrar iktidarını alaşağı edip RP’yi iktidara itti. Nitekim RP Genel Başkanı rahmetli Erbakan bunu şöyle açıklar:
“Eskiden yolumuza engel koyan güçler, şimdilerde engellerini çekmek ister gibi davranıyorlar. (...) Bu adamlar bizim iktidara gelmemizi hoşgörüyle karşılıyorlarsa, bunda bir bit yeniği vardır. Anladığımız kadarıyla (...) biz iktidara geldikten sonra bizi iktidarda perişan etmeyi düşünüyorlar.” (Günaydın, 23 Aralık 1993.)
RP’yi iktidara ittiler. İsrail ile 5 güvenlik anlaşmasını imzaladılar. Ama, DYP’nin diretmesiyle BOP ve Irak işgalini bir türlü gerçekleştiremiyordu.
Refah-Yol da işgale karşıydı. Onu da bitirdiler, ANA-Yol ile de olmadı. Ve ABD, merkez sağı çökertti. PKK lideri katil Öcalan’ı yakalayıp Ecevit’in kucağına attı ve DSP’yi iktidar yaptı. Ecevit’in, “ABD Apo’yu niçin yakalayıp bize teslim etti, hâlâ anlayabilmiş değilim” dediğini hatırlayacaksınız.
Ve Ecevit de Irak’ın işgaline iki noktadan karşı çıktı: 1- Kendisi Kuzey Iraklı. 2- Komünist olduğundan ABD’nin politikalarına karşıydı.
Bunun bedelini de ödedi: Para musluklarını elinde tutan ABD, 2001 krizini çıkarttı. Ve peşinden DSP’yi üç parçaya ayırdı, dağıttı.
Merkez sağın dağıtılıp, DSP’nin parçalanmasından sonra, yani 2002’den sonra Irak ve Afganistan’ın işgali bir tesadüf olabilir mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ali Ferşadoğlu Arşivi